Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
  • 00:20Mellem os i julehumør (G)
  • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
  • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
  • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
  • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
  • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
  • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
  • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
  • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
  • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Elev: Insekter smager af hundemad

På Friskolen Østerlars er de i gang med naturfaglig uge, hvor en af dagens aktiviteter er, at tilberede - og spise - insekter.
Friturestegt græshoppe med karrymayonnaise og græskarsuppe med ristede larver stod i dag på menuen på Friskolen Østerlars. Skolen har naturfaglig uge og mellemtrinets opgave var i dag blandt andet at kokkerere med insekter.

- Eleverne laver en masse mad, hvor tanken er, at spise mere bæredygtigt, blandt andet ved at skære ned på kødforbruget, siger Nicolai Løngren, der er konsulent hos ØKOløft Bornholm.

Desserten for er muffins med mel lavet på larver. Ideen med brug af insekter, er at få dækket de næringsstoffer som man normalt ville få af kød, som også er den primære proteinkilde. I løbet af naturugen bliver eleverne mere bevidste om miljøet og CO2 - hvilket er årsagen til at se på alternativer til kød, som er en stor CO2 synder. Det budskab har eleverne forstået.

- "Koer" de bøvser, så der kommer sådan noget CO2, siger Rosa Viktoria Theilade Ipsen, der i følge hende selv ikke er kræsen, og synes insekterne smagte godt.

Nogle af de børnene er dog mere skeptiske. De siger blandt andet:

- Det smager meget lidt af riskiks - det er ikke godt, det kan ikke anbefales, siger Mathias Skovgaard Pedersen.

- Det smager lidt af hundemad, hvis man nogensinde har smagt det. Det er lidt forskelligt fra orm til orm, men det smager virkelig dårligt, siger Cecilie Thorsen Jepsen.

Aktuelle programmer på Play