Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

  • 22:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 22:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 00:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 00:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 01:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 01:50Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 02:20Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
  • 02:50Nattv: Sporskiftesliber (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra jernbaneskinnerne mellem Vinderup og Stoholm, der skal have slebet sporskift.
  • 03:55Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 04:30Stafetten - Kurt Marker (G)Kurt Marker har det meste af sit arbejdsliv arbejdet i tekniske afdelinger - først i Allinge-Sandvig Kommune og senere i Regionskommunen. Nu har han taget hul på pensionisttilværelsen, der indtil nu føles som en dejlig lang ferie.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen

Danskere flirter ikke under julefrokosten

Mytedræber: Danskerne forventer ikke flirt ved julefrokosten, viser en undersøgelse.
Sæsonen for firmajulefrokoster er godt i gang. Den årlige begivenhed er berygtet for at sætte mangen et parforhold på prøve, fordi stemningen blandt kollegaerne måske bliver lidt for løssluppen. Men passer det virkelig, at danskerne ser julefrokosten som årets scorefest?

En ny undersøgelse foretaget af fagforeningen Business Danmark gennem Epinions danmarkspanel tegner et helt andet billede. Undersøgelsen viser nemlig, at kun én procent af danskerne kommer til julefrokosten for at flirte med kollegerne. I stedet ser danskerne i højere grad julefrokosten som en mulighed for at lære kollegerne bedre at kende og spise god mad.

- For år tilbage blev der nok skejet mere ud med alkohol og utroskab, og der blev leveret nogle rå sandheder til chefen hen på de små timer. Men julefrokosten har lige så stille ændret karakter, så danskerne i dag går mere op i at pleje relationer og nyde den gode julemad med kollegerne. Så fordommene om den klichefyldte julefrokost, der hvert år fylder medierne, holder altså ikke, siger landsformand i Business Danmark, Jens Neustrup Simonsen.

At Amors piler ikke fyger og smelter hjerter ved julefrokosterne, skyldes ifølge Jens Neustrup Simonsen en professionalisering af virksomheds- og karrierekulturen.

- Danskerne er blevet mere selvbevidste. Vi tænker mere på karrieren og hvordan vi fremstiller os selv og i hvilket selskab. Men det betyder ikke, at romantikken er forsvundet på arbejdspladserne, den kommer bare til udtryk i andre rammer og på andre tidspunkter, siger Jens Neustrup Simonsen.


Om undersøgelsen:

Data er indsamlet på Epinions Danmarkspanel. Der er i alt gennemført 1.000 webinterviews med danskere i alderen 18-75 år, i perioden 16. oktober og 25. oktober 2017. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.

Aktuelle programmer på Play