Næste udsendelse: 20:20 Bornholm knokler - Børstenbinder (G)

TV i dag

  • 19:50Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Læg sporenstregs dine figgafagga på plads og sæt dig til rette i din pissel. det er tid til et nyt afsnit af Sprogblomster - quizzen om de danske dialekter.
  • 20:20Bornholm knokler - Børstenbinder (G)En børstenbinder er en mand eller dame som binder børster. Sådan en findes på Bornholm, og hos BornholmerBørsten skal der bindes en opvaskebørste samtidig med, at vi også hører om værdien af den rigtige kost og hvordan der også tænkes nyt i et gammelt erhverv.
  • 20:45Mens du holder ferie - Mogens Andersen (G)Rigtigt mange bornholmere knokler hele sommeren med at underholde og hjælpe turisterne. Vi har sommeren igennem fulgt 12 forskellige erhvervsdrivende som alle arbejder med gæsterne på Bornholm. I dag får du et portræt af Mogens Andersen der driver Danhostel i Rønne.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Højt at flyve (G)Man er altid i hyggeligt selskab med gutterne fra Østbornholms Modelflyveklub, hvor man er fælles om kærligheden til radiostyrede modelfly. Vi skal blandt andet kigge nærmere på formandens imponerende samling af motorer. Vi skal træne i flysimulatoren. Vi skal kigge lidt på byggesæt og så skal vi naturligvis op, hvor det hele sker: Op i luften og mærke frihedens vingesus.
  • 21:30Borgenes Ø 2:6 (G)Gamleborg, Bornholms store vikingeborg, troner på klippen over Ekkodalen. Borgen er sandsynligvis et residens for en besættelsesmagt, der indlemmede øen i et andet rige, måske det danske.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:10Sommerservice (G)
  • 22:19Vejret i morgen (G)
  • 22:20Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er i denne uge rykket til den østlige del af Bornholm. I aften ser vi tilbage i tiden i Stammers Halles Badehotels baghave, hvor der engang levede vilde dyr og besøger danmarks ældste legeland, Brændesgårdshaven, der, siden der kom nye ejere til, har arbejdet hårdt for at få mere af havens gamle sjæl frem.
  • 23:05Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
  • 23:50Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem Os i Sommerlandet ser torsdag nærmere på det blomstrende iværksætteri på øen. Vi besøger nogle af dem, der har valgt at tage springet og starte noget nyt op med egen idé og hører dem om, hvilke udfordringer de har mødt på vejen.
  • 00:35Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem Os i Sommerlandet tager fredag på campingtur, hvor vi skal følge livet på en campingplads. Vi besøger blandt andet campingpladsens ejer for at høre om dagligdagens mange gøremål, og så kommer en af øens dygtige gourmetkokke forbi og laver campinggourmet.
  • 01:2019.30Nyheder (G)
  • 01:30Højt at flyve (G)Man er altid i hyggeligt selskab med gutterne fra Østbornholms Modelflyveklub, hvor man er fælles om kærligheden til radiostyrede modelfly. Vi skal blandt andet kigge nærmere på formandens imponerende samling af motorer. Vi skal træne i flysimulatoren. Vi skal kigge lidt på byggesæt og så skal vi naturligvis op, hvor det hele sker: Op i luften og mærke frihedens vingesus.
  • 02:00Borgenes Ø 2:6 (G)Gamleborg, Bornholms store vikingeborg, troner på klippen over Ekkodalen. Borgen er sandsynligvis et residens for en besættelsesmagt, der indlemmede øen i et andet rige, måske det danske.
  • 02:30EKKO (G)Ærø fik ræven til øen under en isvinter. Nu er der så mange, at jægerne går specifikt efter ræv. Skal ræven tilbage til Bornholm, kan vi måske lære noget af ærøboerne om, hvordan ræven påvirker naturen. Ekko tager på rævejagt på Ærø men får også et tilbageblik på den bornholmske rævejagt.
  • 03:10Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 04:00Det fordømte efterår: En eksplosion af liv (G)Efterår betyder slutning og dvale, eller gør det? På mange måder er efteråret en eksplosion af liv. Det vælter med bær og nødder og for svampene er det højsæson for sex.
  • 04:30Kryb og kravl : I lige linje fra urtiden (G)Der findes kun få egentlige urinsekter og urkrebsdyr, som ikke har ændret sig siden Kridttiden, og flere af dem er yderst sjældne at få at se. Se Morten finde sølvfisk, damrokker, ferejer og klippespringere.

Spis din Ø besøger Hulle Havn

Bliv klogere på Bornholm og få gode opskrifter til lækre fiskeretter, når Spis din Ø besøger Hulle Havn. Læs opskrifterne her.
I aftenens udsendelse gør Finn Ole Sonne Nielsen os klogere på området mellem Hulle Havn og Årsdale.

Her har Bornholmere i alle år sejlet ud for at få mad på bordet.
Havet omkring bornholm har nemlig altid været en vigtig kilde til mad.

Her har Bornholmere fanget alt fra sild til sæl igennem klippeøens tusindårige historie.

Kokken Sune Rasborg besøger fiskeren Bo i Hasle for at lære torskefilletering fra en mester, så han kan gøre det godt i køkkenet. Han skal nemlig trylle med torsk, når han laver Bornholmercheviche.

Opskrifterne:

Bornholmercheviche


Retten er bedst som forret.

Torskefilet
Råsaft af havtorn
Havtornflager
Salt
Karse

Torsken skæres i tynde skiver -det er vigtigt at det er ret tyndt, da det ellers tager for lang tid at marinere.
Skiverne anrettes på et fad eller individuelle tallerkener. Råsaften hældes over og det står og marinerer en halv times tid.
Havtornflager, karse og salt drysses over.

OBS. vær opmærksom på at fryse fisken et døgns tid i forvejen, da der ellers kan være risiko for anisarkislarver.

Sild med Hallegårdskinke


1 hel frisk sild
1 hel skive Hallegårdsskinke
Rugmel fra Bornholms valsemølle til panering
Evt en smule frisk mynte
Lidt smør til stegning

Salsa:
5-6 cherrytomater
1 fed fermenteret hvidløg
1 forårsløg
Lidt koriander -Hvis man har lyst
1 citron
2 spsk. rapsolie
Chili efter ønske -Pas på med at bruge Sørens mængder!
Salt og sukker

Rens/skyl tomat, kørvel og citron
Skær tomat og fermenteret hvidløg i små tern, hak løg og koriander.
Riv ca. 2 tsk. citronskal og pres citronen (gem en knivspids citronskal
til silden)
Rør tomat, og citronskal sammen med olivenolie, smag til
med citronsaft, salt og sukker
Fisken:
Rens og skyl silden godt. Skær hovedet fra og udben (OBS! silden skal
forblive hel)
Fyld silden med skinken og mynten hvis du har lyst til mynte
Vend silden i krydret rugmel og bind silden op med kødsnor.
Steg silden forsigtigt i smør på panden
Silden serveres lun med salsaen ved siden af. Serveres eventuelt med en humpel brød

Aktuelle programmer på Play