Næste udsendelse: 20:30 Mellem os

TV i dag

  • 19:50EKKO I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 20:30Mellem osI mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
  • 21:30Tilbage til rødderne David Trads tager os med tilbage til barndommens gade.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Musikdysten Bornholms bedste - DNT (G)Mød duoen DNT - en af de fire finalister i foreningen Spillestedets talentkonkurrence. De fire finalister giver livekoncert på TV 2/Bornholm den 25. maj klokken 19.45. Vinderen af konkurrencen får en tur i studiet med den internationalt anerkendte producer James Thomas.
  • 22:20EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 23:05Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 01:00Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
  • 01:55Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 02:20Sprogblomster (G)Mimi Steenberg invitere indenfor til en kop kaffe, Bornholms ø-arkiv får også besøg, og de to hold kæmper med ord som Kjöbbes, Forfø og Ammelit. Det er tid til en frisk buket Sprogblomster.
  • 03:05Krimimessen: Vibeke Manniche & Lotte Dalgaard (G)Vibeke Manniche og Lotte Dalgaard har begge skrevet krimier med Bornholm som location. De er på scenen på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
  • 03:25Nattv: Viborg Brandvæsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Viborg Brandvæsen.
  • 04:25Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen

Spis din Ø besøger Hulle Havn

Bliv klogere på Bornholm og få gode opskrifter til lækre fiskeretter, når Spis din Ø besøger Hulle Havn. Læs opskrifterne her.
I aftenens udsendelse gør Finn Ole Sonne Nielsen os klogere på området mellem Hulle Havn og Årsdale.

Her har Bornholmere i alle år sejlet ud for at få mad på bordet.
Havet omkring bornholm har nemlig altid været en vigtig kilde til mad.

Her har Bornholmere fanget alt fra sild til sæl igennem klippeøens tusindårige historie.

Kokken Sune Rasborg besøger fiskeren Bo i Hasle for at lære torskefilletering fra en mester, så han kan gøre det godt i køkkenet. Han skal nemlig trylle med torsk, når han laver Bornholmercheviche.

Opskrifterne:

Bornholmercheviche


Retten er bedst som forret.

Torskefilet
Råsaft af havtorn
Havtornflager
Salt
Karse

Torsken skæres i tynde skiver -det er vigtigt at det er ret tyndt, da det ellers tager for lang tid at marinere.
Skiverne anrettes på et fad eller individuelle tallerkener. Råsaften hældes over og det står og marinerer en halv times tid.
Havtornflager, karse og salt drysses over.

OBS. vær opmærksom på at fryse fisken et døgns tid i forvejen, da der ellers kan være risiko for anisarkislarver.

Sild med Hallegårdskinke


1 hel frisk sild
1 hel skive Hallegårdsskinke
Rugmel fra Bornholms valsemølle til panering
Evt en smule frisk mynte
Lidt smør til stegning

Salsa:
5-6 cherrytomater
1 fed fermenteret hvidløg
1 forårsløg
Lidt koriander -Hvis man har lyst
1 citron
2 spsk. rapsolie
Chili efter ønske -Pas på med at bruge Sørens mængder!
Salt og sukker

Rens/skyl tomat, kørvel og citron
Skær tomat og fermenteret hvidløg i små tern, hak løg og koriander.
Riv ca. 2 tsk. citronskal og pres citronen (gem en knivspids citronskal
til silden)
Rør tomat, og citronskal sammen med olivenolie, smag til
med citronsaft, salt og sukker
Fisken:
Rens og skyl silden godt. Skær hovedet fra og udben (OBS! silden skal
forblive hel)
Fyld silden med skinken og mynten hvis du har lyst til mynte
Vend silden i krydret rugmel og bind silden op med kødsnor.
Steg silden forsigtigt i smør på panden
Silden serveres lun med salsaen ved siden af. Serveres eventuelt med en humpel brød

Aktuelle programmer på Play