Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Fire kattekillinger fundet i skoven

Siden i fredags er der kommet syv kattekillinger til Hoglebjerg. Fire af dem blev fundet i skoven.
Fredag blev fire kattekillinger fundet i skoven. Tre af dem blev fundet næsten helt dækket af jord.

- Deres øjne var lukkede, fordi de havde jord og betændelse i dem. Og de var fyldt af spy også, fortæller Lotte Dernie fra Hoglebjerg, som har taget sig af killingerne, siden de blev fundet.

- Heldigvis havde vi en mor, der var blevet neutraliseret, og som lå og skreg på killinger. Så hun har taget dem til sig, fortæller Lotte Dernie.

Udover de fire killinger, der blev fundet i skoven, blev der i går født tre killinger på Hoglebjerg. Dermed er der i alt syv killinger på Hoglebjerg.

Og der vil blive ved med at komme nye til henover sommeren.

- Her i foråret kommer der en masse killinger. Og når det første kuld er væk, så kommer der også nogle hen på eftersommeren. Og der kommer også killinger, som turisterne har taget sig af ude i sommerhusene, og som så bliver efterladt, når de rejser hjem, siger Lotte Dernie.

De mange killinger har brug for at komme ud i en plejefamilie, og derfor må man meget gerne henvende sig til Hoglebjerg, hvis man er interesseret i at få besøg af et par killinger.

- Hos plejefamilierne kan killingerne høre en støvsuger og fjernsynet og lege med børnene. Det er nogle ting, vi ikke kan gøre for dem her, siger Lotte Dernie.

Aktuelle programmer på Play