Næste udsendelse: 00:00 22Nyheder (G)

TV i dag

 • 00:0022Nyheder (G)
 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
 • 22:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
 • 00:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
 • 01:40Vasagaard - stenalderens store mysterium 1:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem i 2017. Solsten, knogler og stolpehuller vælter op af jorden ved Vasagård. Det er meget mystisk, for vi ved faktisk ikke, hvad stenalderens bornholmere har brugt stedet til. Se med, når vi prøver at finde nogle svar på mysteriet i 1. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
 • 02:10EKKO (G)Juni er tiden at tælle edderfugleunger, ringmærke vandrefalkeunger, og alle fugle er iført smuk yngledragt. Det er også årets hotspot for fund af sjældne arter. Se bare EKKO om østlig kærguldsmed, lille pubberøver og stellersand.
 • 02:50Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 03:30Ude i kulden: Foråret er på vej (G)Kom med "Ud i kulden" med Anders Kofoed, som ser på overlevelsesstrategier i naturen.
 • 04:00Det skal være sjovt - en dag med keramiker Lenny Goldenberg (G)Lenny Goldenberg er en finurlig herre, som kan li at have det sjovt. Det ses også tydeligt i hans keramik. Han eksperimenterer med former, farver og teknikker. Vi skal opleve ham i værkstedet og se på en række af hans forskellige skulpturer og brugsting i keramik og porcelæn.
 • 04:30Kryb og kravl: Giftkroge og spindevorter (G)Fugleedderkopper som graves ud af skrænten på Røsnæs og bolværksedderkopper ved Brende å på Fyn og grotteedderkopper i klippehuler på Bornholm og ikke mindst en edderkop fra Midtjylland, der kan bide.

DGI Bornholm søger testpersoner til hjerneforsøg

Bornholmere mellem 55-75 år kan være med i et nyt forsøg, hvor hjerne skal i form og trænes.
Det er ikke kun kroppen, som skal holdes i gang, men også hjernen. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra DGI Bornholm, som nu søger 15-20 testpersoner til et nyt hjerneprojekt.

- Hold Hjernen Frisk i Naturen er en ny variant af SMART træining, som er en motionsform, der er med til at forbedre hjernens kapacitet og gøre den hurtigere, skarpere og mere fleksibel. Nu lægger vi træningen udenfor i naturen, fortæller Karen-Margrethe Hansen Bager fra DGI Bornholm.

Karen-Margrethe Hansen Bager blev i foråret uddannet som instruktør i Naturtræning og skal stå for undervisningen, som vil foregå i og omkring Hasle Fælled.

- Træningen foregår som en kombination af fysiske øvelser, brug af sanserne og med redskaber fra naturen. Og man får nogle gode grin undervejs. Derudover har vi indledt et samarbejde med Bornholms Bibliotek, så vi til nogle af træningerne vil få læst tekster op, som vi kan reflektere over, mens vi går i skoven. Det bliver spændende, siger Karen-Margrethe Hansen Bager.

Deltagerne på holdet vil samtidig indgå i et projekt under Center for Sund Aldring på Københavns Universitet.

Forsøget begynder den 14. august og er et to årigt projekt.

Aktuelle programmer på Play