Næste udsendelse: 22:40 Mellem os - ugens udvalgte (G)

TV i dag

 • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 22:19Vejret i morgen (G)
 • 22:20Sportsaften (G)Sportsaften er på Sjælland, til håndbold-premieren i Kvalifikationsrækken for herrer, mellem Virum-Sorgenfri og Viking. Desuden reportage fra fodboldkampen i Københavnsserien, mellem RIK og KB.
 • 22:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 23:05Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:35Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften er på Sjælland, til håndbold-premieren i Kvalifikationsrækken for herrer, mellem Virum-Sorgenfri og Viking. Desuden reportage fra fodboldkampen i Københavnsserien, mellem RIK og KB.
 • 00:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:05Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:35Krimimesse 2015 - Pernille Boelskov (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 01:55Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:35Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skagen, Maribo, Kolding, Egeskov, Rønne, Holbæk og Viborg.
 • 04:00Vild med dyr - Gepardunger (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 04:30Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Sue Trolle (G)Sue Trolle er oprindeligt fra Tanzania. Hun kom til Bornholm i 1972 med sin kæreste, biolog Lars Trolle, som hun senere giftede sig med. Sue trolle interesserer sig for planter, og hun sælger blandt andet krydderurter og lægeurter på Svaneke Torv.

Landbrug & Fødevarer foreslår tørkepakke

Oven på den værste tørke i årtier foreslår Landbrug & Fødevarer nu en række tiltag, der kan afbøde nogle af konsekvenserne for det danske landbrug.
De seneste dage med regn hjælper ikke det store for landets trængte landmænd, som på grund af tørken står til at tabe 6,4 mia. kr. Det skriver Landbrug & Fødevarer her til morgen og lancerer en tørkepakke, som skal hjælpe de tørkeramte landmænd, samt fremtidssikre erhvervet.

- I landbruget er vi vant til, at der er gode og dårlige år, men omfanget af den her tørke er så historisk voldsom, at vi har brug for en politisk håndsrækning. Vi beder ikke om en pose penge, men om et opgør med jordskatten, der kan gøre erhvervet mere robust også i fremtiden, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Forslagene i tørkepakken er:

* En annullering af jordskatten
* En reduktion af produktionsgebyrer på husdyrproduktionen
* En afskaffelse af tinglysningsafgiften ved jordfordeling
* En afskaffelse af de rigide krav til etablering af efterafgrøder
* En tilladelse til, at kommunerne kan give disposition til at vande marker afstemt ift. tilstanden for grundvandet det givne sted. Derudover skal der indføres en fast track ordning, så landmænd i akutte problemer kan få hurtigere tilladelser til at vande
* En mulighed for at bruge tidlig såning som alternativ til efterafgrøder
* En ordning, hvor kvægbrug får mulighed for at etablere kløvergræs på marker, som ellers skulle være brugt til efterafgrøder, så der kan rettes op for fodermanglen
Udbetaling af landbrugsstøtten til tiden
* En undersøgelse af mulighederne for i fremtiden at sikre sig mod fx tørke via forsikringsordninger

Husdyrproducenter er også hårdt ramt, skriver Landbrug & Fødevarer. Organisationen vurderer, at ud af Danmarks ca. 9.500 heltidsbedrifter vil 200-300 blive økonomisk uholdbare på længere sigt alene på grund af tørken. Samtidig vil 200-300 robuste landbrug blive økonomisk sårbare som følge af tørken. Organisationen er derfor i løbende dialog med den finansielle sektor med hensyn til, at der også her skal findes lokale løsninger.

Aktuelle programmer på Play