Næste udsendelse:

TV i dag

 • 22:12Kommunalbestyrelsesmøde
 • 01:0022Nyheder (G)
 • 01:10Stafetten - Claus Thorsen (G)Claus Thorsen var bager i mange år , men da hans arbejdsplads lukkede var det tid til at prøve noget nyt. Han formidler nu på Bornholms Middelaldercenter. Claus Thorsen har i årevis været vild med at finde fortidsminder i jorden.
 • 01:40Mellem os (G)Fra færgen til fotografi. Kristoffer Lauritzen arbejdede ved Færgen, men nu er han sprunget ud som selvstændig fotograf. Desuden gæster Laura og Tommy Hulgaard studiet, hvor de fortæller om at kaste sig ud i DM i Adventurerace, der endte med det bornholmske hold måtte trække sig.
 • 02:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ruben Søltoft
 • 02:35Stafetten - Jacob Bjerring Hansen (G)Jacob Bjerring Hansen er direktør for Bornholms Museum. Han er tilflytter til Bornholm og bor i Rønne med sin kone og to børn. Jacob Bjerring Hansen har en stor tro på, at den positive stemning han nu fornemmer på Bornholm vil hjælpe med til at få fremgang for øen igen.
 • 03:05Mens du sover (12:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:30I godt selskab: Fængslet (G)I dag skal vi i godt selskab på det, der siden 1853 hed Horsens Statsfængsel. Her sad fanger, som skulle afsone lange fængselsstraffe.
 • 04:00Mellem os (G)Fra færgen til fotografi. Kristoffer Lauritzen arbejdede ved Færgen, men nu er han sprunget ud som selvstændig fotograf. Desuden gæster Laura og Tommy Hulgaard studiet, hvor de fortæller om at kaste sig ud i DM i Adventurerace, der endte med det bornholmske hold måtte trække sig.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Ringkøbing, Sæby, Holbæk, Kerteminde, Rønne, Hobro og Ribe.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ruben Søltoft
 • 23:58Fantastiske fællesskaber - My Way Movie (G)

Klart flere unge mænd end kvinder på Bornholm

I 69 af landets 98 kommuner er der mindst 10 procent flere mænd i 20’erne, end der er jævnaldrende kvinder.
Antallet af unge mænd på dansegulvet i weekenden var formentligt højere end antallet af unge kvinder. Sådan burde tendensen i hvert fald være.

De unge kvinder rykker mod de større byer, mens de unge mænd bliver tilbage på Bornholm. Det viser de seneste folketal fra Danmarks Statistik, skriver TV2.

På Bornholm er der 17,47 procent flere mænd end kvinder i alderen 20 til 29 år. Tallene viser helt præcist, at der i tredje kvartal 2018 var 1654 20-29 årige mænd mod 1408 20-29 årige kvinder på Bornholm.

Men det er ikke kun på Bornholm, at der er en skævvridning mellem unge mænd og kvinder. I 69 af landets 98 kommuner er der mindst 10 procent flere mænd i 20’erne, end der er jævnaldrende kvinder. I 2013 var antallet af markant mandsdominerede kommuner 59. I år 2008 var det 46.

Ifølge Kenneth Reinicke, lektor og kønsforsker ved Roskile Universitet, skyldes den kønsmæssige forskel, at kvinder i højere grad end mænd vælger at flytte til større byer i jagten på kulturtilbud, højere uddannelse og tilsvarende jobs. Det fortæller han til TV2.

Hvis man vil til et område med flere unge kvinder end mænd, skal man flytte til enten Århus eller København-området.

Aktuelle programmer på Play