Næste udsendelse: 19:00 Den hvide by (1:4) (G)

TV i dag

  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jette Torp
  • 19:00Den hvide by (1:4) (G)Kom med indenfor i de ikoniske badehuse i Løkken.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Helt i fisk - FladfiskefiskeriDer fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
  • 20:15Mellem osVi får besøg af Thomas Lauth Thomsen og Berti Stravonsky, der står bag en ny tegneseriefestival på Bornholm. Vi får også besøg af Poul Sørensen, der er arrangør af Julemærkemarchen i Rønne.
  • 20:40Kulturreportagen - Papirudstilling (G)I denne uge ser vi nærmere på Bornholms Kunstmuseums kommende udstilling med værker på papir. Kunstmuseets nye inspektør Mathilde Renberg står for udstillingen, der samtidig markerer udgivelsen af en bog om nogle af de mange værker på papir, som kunstmuseet råder over.
  • 20:45Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Lotte og Søren Hammer
  • 21:30Vild Med Dyr (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
  • 22:40Mellem os (G)Vi får besøg af Thomas Lauth Thomsen og Berti Stravonsky, der står bag en ny tegneseriefestival på Bornholm. Vi får også besøg af Poul Sørensen, der er arrangør af Julemærkemarchen i Rønne.
  • 23:05Kulturreportagen - Papirudstilling (G)I denne uge ser vi nærmere på Bornholms Kunstmuseums kommende udstilling med værker på papir. Kunstmuseets nye inspektør Mathilde Renberg står for udstillingen, der samtidig markerer udgivelsen af en bog om nogle af de mange værker på papir, som kunstmuseet råder over.
  • 23:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Lotte og Søren Hammer
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 20. november (G)
  • 02:00Møde i Region Hovedstaden d. 20. november (G)
  • 04:00Mellem os (G)Vi får besøg af Thomas Lauth Thomsen og Berti Stravonsky, der står bag en ny tegneseriefestival på Bornholm. Vi får også besøg af Poul Sørensen, der er arrangør af Julemærkemarchen i Rønne.
  • 04:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Nykøbing Sjælland, Allinge, Skjern og Aalborg.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Lotte og Søren Hammer

Kong Gulerods chutney

Efteråret er chutney-tid. så her er to gode chutneyer til de mørke måneder.
Der er vel få ting så tilfredsstillende som at spise noget lækkert, lavet helt fra grunden.

Det kunne for eksempel være en af de to lækre chutneyer, Berit Nybirk kokkererede i sidste afsnit af Kong Gulerod.

Fersken-chutney

½ kg fersken (eller nektariner)
1 løg
1 tsk. revet frisk ingefær
1 dl hvidvinseddike (start med det halve)*
1 dl rørsukker
50 gr hakket tørrede abrikoser
1 citron (fint revet skal og lidt af saften)
1 stang vanilie
Lidt chili/sambal oelek efter smag
Lidt salt

Flå fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker
Hak løg og abrikos
Put fersken, løg og det halve af hvidvinseddiken i en bred bryde eller sautérpande og lad det simre ved middelvarme i ca. 15 minutter
Tilsæt hakket abrikos, flækket vaniliestang, ingefær og sukker
Lad det simre ca. 45 minutter med jævnlig omrøring
Tilsæt fintrevet citronskal og lidt saft undervejs
Smag til med salt og sambal oelek eller fint hakket chili
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Tilsæt resten af hvidvinseddiken hvis det begynder at blive for tykt. Væskemængden afhænger af hvor saftig frugten er.


Tomat-chutney

1 kg hakkede tomater
1 stort løg, gerne rødløg
½ dl rosiner
½ dl hakkede dadler
1½ dl æblecidereddike (start med det halve)
1-2 dl rørsukker (smag til da der er stor forskel på tomaters sødme)
1 knivspids stødt nellike
1 tsk chili eller sambal oelek (smag til efter behov)
Smag til med lidt salt

Skold 1 kg tomater og flå dem. Hak dem groft
Hak løg og dadler
Put tomater, løg og halvdelen af æblecidereddiken i en bred gryde/sautérpande og lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt rosiner, dadler en knivspids stødt nellike, sambal oelek samt sukker (gem lidt af sukkeret til tilsmagningen til sidst)
Lad det simre i 60-80 minutter
Smag til med sukker, salt og evt mere chili
Tilsæt mere æblecidereddike hvis det bliver for tykt eller mere syrlighed ønskes
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Aktuelle programmer på Play