Næste udsendelse: 21:35 Ja, Jeg bor i Tingbjerg - Karen og Egon (3:5)

TV i dag

  • 21:30Min klub - Skiløb (5:20)Her er sjældent sne - og få høje bakker. Men kun nogle få timers kørsel fra hovedstadsområdet findes masser af muligheder for skiløb både for nybegyndere og de mere øvede.
  • 21:35Ja, Jeg bor i Tingbjerg - Karen og Egon (3:5)Pensionistægteparret Karen og Egon har boet i Tingbjerg siden 1974, og de har ikke tænkt sig at flytte.
  • 21:45Marcus og Mathias er Klemt og glemt (2:5)Marcus, Magnus og Mathias er brødre. Magnus, den mellemste bror, har diagnosen ADHD. Hans problemer og adfærd har fyldt rigtig meget i familien og skabt splid mellem brødrene. Men Marcus og Mathias er klar til en ny start med deres bror.
  • 21:58Fantastiske fællesskaber - My Way Movie (G)
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:12Kommunalbestyrelsesmøde
  • 01:0022Nyheder (G)
  • 01:10Stafetten - Claus Thorsen (G)Claus Thorsen var bager i mange år , men da hans arbejdsplads lukkede var det tid til at prøve noget nyt. Han formidler nu på Bornholms Middelaldercenter. Claus Thorsen har i årevis været vild med at finde fortidsminder i jorden.
  • 01:40Mellem os (G)Fra færgen til fotografi. Kristoffer Lauritzen arbejdede ved Færgen, men nu er han sprunget ud som selvstændig fotograf. Desuden gæster Laura og Tommy Hulgaard studiet, hvor de fortæller om at kaste sig ud i DM i Adventurerace, der endte med det bornholmske hold måtte trække sig.
  • 02:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ruben Søltoft
  • 02:35Stafetten - Jacob Bjerring Hansen (G)Jacob Bjerring Hansen er direktør for Bornholms Museum. Han er tilflytter til Bornholm og bor i Rønne med sin kone og to børn. Jacob Bjerring Hansen har en stor tro på, at den positive stemning han nu fornemmer på Bornholm vil hjælpe med til at få fremgang for øen igen.
  • 03:05Mens du sover (12:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:30I godt selskab: Fængslet (G)I dag skal vi i godt selskab på det, der siden 1853 hed Horsens Statsfængsel. Her sad fanger, som skulle afsone lange fængselsstraffe.
  • 04:00Mellem os (G)Fra færgen til fotografi. Kristoffer Lauritzen arbejdede ved Færgen, men nu er han sprunget ud som selvstændig fotograf. Desuden gæster Laura og Tommy Hulgaard studiet, hvor de fortæller om at kaste sig ud i DM i Adventurerace, der endte med det bornholmske hold måtte trække sig.
  • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Ringkøbing, Sæby, Holbæk, Kerteminde, Rønne, Hobro og Ribe.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ruben Søltoft
  • 23:58Fantastiske fællesskaber - My Way Movie (G)

Kong Gulerods chutney

Efteråret er chutney-tid. så her er to gode chutneyer til de mørke måneder.
Der er vel få ting så tilfredsstillende som at spise noget lækkert, lavet helt fra grunden.

Det kunne for eksempel være en af de to lækre chutneyer, Berit Nybirk kokkererede i sidste afsnit af Kong Gulerod.

Fersken-chutney

½ kg fersken (eller nektariner)
1 løg
1 tsk. revet frisk ingefær
1 dl hvidvinseddike (start med det halve)*
1 dl rørsukker
50 gr hakket tørrede abrikoser
1 citron (fint revet skal og lidt af saften)
1 stang vanilie
Lidt chili/sambal oelek efter smag
Lidt salt

Flå fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker
Hak løg og abrikos
Put fersken, løg og det halve af hvidvinseddiken i en bred bryde eller sautérpande og lad det simre ved middelvarme i ca. 15 minutter
Tilsæt hakket abrikos, flækket vaniliestang, ingefær og sukker
Lad det simre ca. 45 minutter med jævnlig omrøring
Tilsæt fintrevet citronskal og lidt saft undervejs
Smag til med salt og sambal oelek eller fint hakket chili
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Tilsæt resten af hvidvinseddiken hvis det begynder at blive for tykt. Væskemængden afhænger af hvor saftig frugten er.


Tomat-chutney

1 kg hakkede tomater
1 stort løg, gerne rødløg
½ dl rosiner
½ dl hakkede dadler
1½ dl æblecidereddike (start med det halve)
1-2 dl rørsukker (smag til da der er stor forskel på tomaters sødme)
1 knivspids stødt nellike
1 tsk chili eller sambal oelek (smag til efter behov)
Smag til med lidt salt

Skold 1 kg tomater og flå dem. Hak dem groft
Hak løg og dadler
Put tomater, løg og halvdelen af æblecidereddiken i en bred gryde/sautérpande og lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt rosiner, dadler en knivspids stødt nellike, sambal oelek samt sukker (gem lidt af sukkeret til tilsmagningen til sidst)
Lad det simre i 60-80 minutter
Smag til med sukker, salt og evt mere chili
Tilsæt mere æblecidereddike hvis det bliver for tykt eller mere syrlighed ønskes
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Aktuelle programmer på Play