Næste udsendelse: 23:00 Corts nye hold (G)

TV i dag

  • 22:15Etape Bornholm (G)
  • 23:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
  • 23:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:15Etape Bornholm (G)
  • 01:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
  • 01:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
  • 02:00Nationalpark Thy (49:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag: Thomas Guldbæk, Bornholm på kryds og tværs (G)Bornholm på kryds og tværs.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
  • 04:00Flere sider af Hella Joof (G)Skuespiller Hella Joof fortæller om sin livsfilosofiske voksenbog "Papmaché-reglen".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
  • 05:00Stafetten - Ida Gro Hansen (G)Ida Gro Hansen er initiativtager til- og leder af natur- og musikbørnehaven Lille Gryn i Svaneke. Privat er hun økologisk avler og nu også økologisk svineproducent. Ida Gro Hansen er passioneret omkring børns opvækst og er ved at skrive en bog om emnet.

Ny guide afslører, hvad du kan spise fra naturen

Fødevarestyrelsen er klar med en ny guide til kokke, fødevarevirksomheder og private, der gerne vil eksperimentere i køkkenet med vilde planter fra naturen.
Hvis du også har oplevet at være i tvivl om, hvorvidt du kan putte dine nyfundne urter fra skovbunden i suppegryden derhjemme, er der nu hjælp at hente. Fødevarestyrelsen er nemlig klar med en ny guide til både private og fødevarevirksomheder.

På fødevarestyrelsens hjemmeside kan man finde oversigten over 50 vilde planter, som er kategoriseret efter, hvorvidt de kan spises, kun bør spises i begrænsede mængder eller helt skal undåes i suppegryden.

Listen kommer ifølge styrelsen som et led i en samfundstendens, hvor flere bruger vilde planter, bær og svampe fra naturen i både det private køkken og professionelt.

Giftlinjen har de seneste 10 år oplevet en væsentlig stigning i antallet af henvendelser vedrørende personer, der har spist giftige planter, svampe og bær. Der er desuden en tendens til, at forgiftningstilfældene er blevet alvorligere, da folk ikke længere blot smager på et enkelt bær eller blad, men tilbereder hele måltider af råvarer sanket i naturen.

- Naturen er et samfundsgode, som vi alle kan nyde. De senere år er der kommet en større lyst til ikke bare at færdes i den vilde natur, men også tage den med ind på vores tallerkener. Jeg håber, plantelisten kan være et redskab til at flere vil bruge naturen, og at vi samtidig kan bidrage til at undgå, at folk kommer galt afsted, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

De 50 planter er udvalgt bl.a. på baggrund af, hvad Fødevarestyrelsen i en tidligere kortlægningskampagne har set brugt på restauranter og fødevarevirksomheder.

Aktuelle programmer på Play