Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:30Danmark i kold krig - Én for alle - alle for en 5:8 (G)I 5. afsnit af Danmark i kold krig skal vi besøge forvalteren i Klosterheden Plantage, hvor ammunitionen lå klar til krig, og vi skal til Esbjerg Havn, som skulle modtage forstærkningerne fra NATO. Vi skal også en tur til et depot i Jerup i Nordjylland, hvorfra den vesttyske marine kunne forsyne fartøjer på operationer i de danske farvande.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:15Etape Bornholm (G)
 • 23:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 23:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Etape Bornholm (G)
 • 01:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 01:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 02:00Nationalpark Thy (49:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Thomas Guldbæk, Bornholm på kryds og tværs (G)Bornholm på kryds og tværs.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Hella Joof (G)Skuespiller Hella Joof fortæller om sin livsfilosofiske voksenbog "Papmaché-reglen".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
 • 05:00Stafetten - Ida Gro Hansen (G)Ida Gro Hansen er initiativtager til- og leder af natur- og musikbørnehaven Lille Gryn i Svaneke. Privat er hun økologisk avler og nu også økologisk svineproducent. Ida Gro Hansen er passioneret omkring børns opvækst og er ved at skrive en bog om emnet.

Slut med Energitjenesten Bornholm

Efter 12 år er det slut med energirådgivning fra Energitjenesten Bornholm. Årsagen er manglende penge til at drive tjenesten videre.
Fra næste år det slut med at få gode råd til, hvordan man spare på energien, fra Energitjenesten Bornholm. Bornholms Miljø- og Energiforening har nemlig valgt at lukke den pr. 31. december 2018. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

"Bornholms Miljø- og Energiforening har i en lang årrække drevet Energitjenesten Bornholm for at kunne give bornholmske husstande og virksomheder en kompetent og borgernær service med henblik på energibesparelser og en opgradering af den bornholmske boligmasse til bæredygtige grønne løsninger. Omdrejningspunktet har været uvildig energirådgivning på højt fagligt niveau," lyder det i pressemeddelelsen.

Energitjenesten har tidligere været finansieret igennem en statslig rammebevilling og i de seneste år mest
igennem gennemførelse af indtægtsgivende aktiviteter. Dog har der i årevis været et underskud, som foreningen har
finansieret igennem dens opsparede egenkapital, som ved årets udgang vil være brugt op.

"Hos bestyrelsen i Bornholms Miljø- og Energiforening er vi rigtig ærgerlige over at måtte lukke, men ser det som en nødvendighed, når økonomien ikke længere kan bære. Vi har kæmpet de sidste par år for at finde nye måder at tilvejebringe økonomi til at lave rådgivnings- og oplysningsarbejde til glæde for virksomheder og borgere på hele øen. Men det er desværre ikke lykkedes i tilstrækkelig grad at få økonomien i balance," udtaler Peter Haag, bestyrelsesformand i Bornholms Miljø- og Energiforening.

I løbet af de sidste 12 år har Energitjenesten Bornholm stået for mere end 600 husbesøg og 1.400 telefonopkald med rådgivning om energi og boligforbedringer samt mange arrangementer.

Aktiviteterne er gennemført i tæt samarbejde med Bornholms Regionskommune og øens forsyningsselskaber og håndværkere.

"Vi vil gerne takke alle for samarbejdet gennem årene," lyder det i pressemeddelelsen.

Foreningens bestyrelse har sat gang i en proces, der skal vurdere, hvilke aktiviteter der kan fortsættes eller udvikles i selve foreningens regi.

Aktuelle programmer på Play