Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:30Brandkadetterne - DimissionI et halvt år følger vi 12 teenagere, der er det første hold brandkadetter i Lolland-Falster Brandvæsen. De er en del af et forløb, der skal lære dem, hvordan en brandmand arbejder, men det er også et forløb, der skal skabe personlig udvikling hos de unge. I dette afsnit er vi med til dimissionsfest, når kadetterne og instruktørerne siger farvel efter seks måneders uddannelse.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - Dukkeforestillingen Jeppe (G)Kulturreportagen er med, når Bornholms Teater forbereder sig til premieren på dukkekomedien Jeppe. Jeppe er en gendigtning af Ludvig Holbergs klassiske komedie, hvor Jeppe på Bjerget kommer ned i børnehøjde og har skiftet snapsen ud med kakaomælk. Kulturreportagen møder blandt andet dukkerfører Christine Albrechtslund, der spiller alle rollerne. Og vi oplever, hvordan akkordeon-ekvilibristen Bjarke Mogensen får Jeppe til at snorke.
 • 22:15Sund med vilje (G)Flere og flere danskere lider af det, vi kalder folkesygdomme. I Sund med vilje møder vi to bornholmere med hver sin sygdom, diabetes og forhøjet kolesterol. Vi undersøger, om det kan lade sig gøre at forandre sin fysiske tilstand ved regelmæssig motion og forbedret kost gennem et halvt år.
 • 22:45Mellem os (G)Flemming Mose Lauridsen flyttede til Bornholm fra Ølgod for at blive præst i Knudsker. Han er 57 og har tænkt sig at blive ved til han er 70.
 • 23:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:15Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Peter Hauge Madsen, Camilla Westen og Markus Hector diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Dukkeforestillingen Jeppe (G)Kulturreportagen er med, når Bornholms Teater forbereder sig til premieren på dukkekomedien Jeppe. Jeppe er en gendigtning af Ludvig Holbergs klassiske komedie, hvor Jeppe på Bjerget kommer ned i børnehøjde og har skiftet snapsen ud med kakaomælk. Kulturreportagen møder blandt andet dukkerfører Christine Albrechtslund, der spiller alle rollerne. Og vi oplever, hvordan akkordeon-ekvilibristen Bjarke Mogensen får Jeppe til at snorke.
 • 00:15Sund med vilje (G)Flere og flere danskere lider af det, vi kalder folkesygdomme. I Sund med vilje møder vi to bornholmere med hver sin sygdom, diabetes og forhøjet kolesterol. Vi undersøger, om det kan lade sig gøre at forandre sin fysiske tilstand ved regelmæssig motion og forbedret kost gennem et halvt år.
 • 00:40Mellem os (G)Flemming Mose Lauridsen flyttede til Bornholm fra Ølgod for at blive præst i Knudsker. Han er 57 og har tænkt sig at blive ved til han er 70.
 • 01:10Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Peter Hauge Madsen, Camilla Westen og Markus Hector diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 01:50Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 02:40Krimimessen: Michael Katz Krefeld (G)Michael Katz Krefeld er manuskriptforfatter og kriminalforfatter og seneste udgivelse er krimi-romanen "Sekten". Han er regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Helene Gottschalk Dahl fra TV Nord.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 03:30Natur tv - Rytterknægten (G)Natur TV - Rytterknægten
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Rønne, Brovst, Stevns, Horsens og Skjern.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)
 • 05:00Stafetten - Vibeke Eskesen (G)Vibeke Eskesen er født og opvokset i Vestjylland. Hun kom til Bornholm i 1974. Hun er gift med forfatteren Peter Poulsen og bor i Svaneke. Vibeke Eskesen har siden 2008 været formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Slut med Energitjenesten Bornholm

Efter 12 år er det slut med energirådgivning fra Energitjenesten Bornholm. Årsagen er manglende penge til at drive tjenesten videre.
Fra næste år det slut med at få gode råd til, hvordan man spare på energien, fra Energitjenesten Bornholm. Bornholms Miljø- og Energiforening har nemlig valgt at lukke den pr. 31. december 2018. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

"Bornholms Miljø- og Energiforening har i en lang årrække drevet Energitjenesten Bornholm for at kunne give bornholmske husstande og virksomheder en kompetent og borgernær service med henblik på energibesparelser og en opgradering af den bornholmske boligmasse til bæredygtige grønne løsninger. Omdrejningspunktet har været uvildig energirådgivning på højt fagligt niveau," lyder det i pressemeddelelsen.

Energitjenesten har tidligere været finansieret igennem en statslig rammebevilling og i de seneste år mest
igennem gennemførelse af indtægtsgivende aktiviteter. Dog har der i årevis været et underskud, som foreningen har
finansieret igennem dens opsparede egenkapital, som ved årets udgang vil være brugt op.

"Hos bestyrelsen i Bornholms Miljø- og Energiforening er vi rigtig ærgerlige over at måtte lukke, men ser det som en nødvendighed, når økonomien ikke længere kan bære. Vi har kæmpet de sidste par år for at finde nye måder at tilvejebringe økonomi til at lave rådgivnings- og oplysningsarbejde til glæde for virksomheder og borgere på hele øen. Men det er desværre ikke lykkedes i tilstrækkelig grad at få økonomien i balance," udtaler Peter Haag, bestyrelsesformand i Bornholms Miljø- og Energiforening.

I løbet af de sidste 12 år har Energitjenesten Bornholm stået for mere end 600 husbesøg og 1.400 telefonopkald med rådgivning om energi og boligforbedringer samt mange arrangementer.

Aktiviteterne er gennemført i tæt samarbejde med Bornholms Regionskommune og øens forsyningsselskaber og håndværkere.

"Vi vil gerne takke alle for samarbejdet gennem årene," lyder det i pressemeddelelsen.

Foreningens bestyrelse har sat gang i en proces, der skal vurdere, hvilke aktiviteter der kan fortsættes eller udvikles i selve foreningens regi.

Aktuelle programmer på Play