Næste udsendelse: 23:00 Corts nye hold (G)

TV i dag

 • 22:15Etape Bornholm (G)
 • 23:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 23:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Etape Bornholm (G)
 • 01:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 01:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 02:00Nationalpark Thy (49:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Thomas Guldbæk, Bornholm på kryds og tværs (G)Bornholm på kryds og tværs.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Hella Joof (G)Skuespiller Hella Joof fortæller om sin livsfilosofiske voksenbog "Papmaché-reglen".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
 • 05:00Stafetten - Ida Gro Hansen (G)Ida Gro Hansen er initiativtager til- og leder af natur- og musikbørnehaven Lille Gryn i Svaneke. Privat er hun økologisk avler og nu også økologisk svineproducent. Ida Gro Hansen er passioneret omkring børns opvækst og er ved at skrive en bog om emnet.

Saxebro Mølle får nyt liv

Entreprenør Ole Almeborg har købt Saxebro Mølle, som blandt andet tidligere har været kongelig hofleverandør.
- Mine venner sige, at jeg er kuleskør at kaste mig over det med min fremtrædende alder.

Sådan siger 75-årige Ole Almeborg selv om købet af den gamle mølle og bageri, som siden 1986 har stået ubrugt hen. Tidens tand har været hård ved bygningen, og det var netop dét, der skurede i Ole Almeborgs øje.

- Det irriterede mig hver gang, jeg kørte forbi bygningen, at den stod og så så forfalden ud, siger han.

Han rettede derfor henvendelse til den tidligere ejer og har nu overtaget ejerskabet af den historiske bygning. Hans plan er lade mølle og bageri gennemgå en omfattende renovering, således at møllen atter får vinger. Et projekt, der ifølge ham, vil tage flere år.

Ifølge arkitekt og bygningsekspert Niels Holger Larsen er Saxebro Mølle den eneste mølle i Danmark, der stadig har et velbevaret, originalt bageri. Det er derfor af stor betydning, at Ole Almeborg vil kaste sig over restaurationen af de gamle bygninger.

- Det betyder, at vi igen kan få gavn af et unikt stykke historie, siger han.

Fordi møllen er fredet, venter der nu en del møder med Slots - og Kulturstyrelsen for at få tilladelse til at påbegynde restaureringen.

Bageriet blev mere eller mindre landskendt, da daværende Kronprinsesse Magrethe opdagede bageriet under et udgravningsprojekt på Bornholm i begyndelsen af 1960'erne.

Efterfølgende blev Saxebro Mølle spurgt, om de ville levere chokoladelagkagebunde til Dronning Anne-Marie og Kong Konstantins bryllup i Grækenland.

Aktuelle programmer på Play