Næste udsendelse: 17:50 Kulturreportagen (G)

TV i dag

  • 17:05Kong Gulerod - Krydderi på julen (G)Vi får besøg af kokken Søren Thornberg, der laver julemad over bål. Han vil tilberede en krydret julegryde med nakkekam, juleøl, stjerneanis og kaneI. I køkkenhaven høster vi selleri til maden og viser, hvordan de kan opbevares for vinteren. Vi besøger grønsagsavleren Anette på Kirkebogaard i Rutsker, og høster rød spidskål og rosenkål til Sørens mad. Vi hører lidt om kålsorter og ser hendes store, flotte kålmarker med mange nye kålsorter. Hos Vicki og Majken i Blomsterkunsten i Rønne får vi to gode bud på vinterpynt, hvor der selvfølgelig indgår julekrydderier. Hjemme benytter vi bålet til også at lave metal-stjerner over bål, og vi pynter op med dem i køkkenhaven bagefter.
  • 17:50Kulturreportagen (G)Bornholms Husflid laver julepynt af et utraditionelt materiale. De bruger nemlig cykelslanger til at gøre julemåneden festlig.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Helt i fisk - Dørve på Hammersøen (G)En båd, et ekkolod og en lille elektrisk motor. Det er tid til at gå efter de større gedder i Hammersøen, når Helt i Fisk-holdet prøver en luksusversion af gedde-fiskeriet, når de dørver gedder på Bornholms største sø.
  • 18:30Nu er det jul igen, julefrokost på bornholmsk (G)Julefrokostsæsonen er over os. Få de bedste fif til, hvordan du nemt pepper din julefrokost op, hvilke bornholmske øl du skal drikke til, og hvordan du laver din egen julesnaps med ingredienser, du kan finde i naturen her på øen. Vi tager også fat på et af de svære emner, der kan fylde i julefrokosttiden, nemlig utroskab. Og så guider den ukronede julelys-konge fra Klemensker til, hvordan du kan komme i gang med at få dit hus til at lyse op i decembermørket.
  • 19:00Nu er det jul igen - julegavehits (G)Plejer du altid at drøne rundt efter alle julegaverne den 23. december? Vi guider dig gennem årets julegavehits, så du måske kan få tjek på gaverne lidt tidligere i år. Vi får også gode råd til, hvordan vi undgår, at gaveræset stikker af - og skuffer. Vi får besøg af det fineste Luciaoptog, og så bager vi både bornholmske småkager og en juleklassiker. Julen er en tid, hvor vi er gode ved hinanden. Og vi får også de bedste råd til, hvordan det bliver en god jul for dyrene.
  • 19:3019.30Nyheder og sport
  • 19:38Vejret i morgen (G)
  • 19:40SportskavalkadeTV 2/Bornholm ser tilbage på sportsåret 2018 - et år, hvor cykelrytteren Magnus Cort blev etapevinder i Tour de France og badmintonspilleren Mathias Christiansen kom til tops i India Open.
  • 20:35Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 21:23Vejret i morgen (G)
  • 21:25SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen
  • 22:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Sportskavalkade (G)TV 2/Bornholm ser tilbage på sportsåret 2018 - et år, hvor cykelrytteren Magnus Cort blev etapevinder i Tour de France og badmintonspilleren Mathias Christiansen kom til tops i India Open.
  • 23:05Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen
  • 00:2019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:30Sportskavalkade (G)TV 2/Bornholm ser tilbage på sportsåret 2018 - et år, hvor cykelrytteren Magnus Cort blev etapevinder i Tour de France og badmintonspilleren Mathias Christiansen kom til tops i India Open.
  • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen
  • 01:50Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 02:35Natur tv - Dueodde (G)Natur TV - Dueodde
  • 03:35Nationalpark Thy (35:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 04:00Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
  • 04:30Stafetten Justine Høgh (G)Justine Høgh har fundet sit kald, mens hun har boet på Bornholm. Hun taler syv sprog, og har taget flere uddannelser, men arbejder nu som fotograf. Hun bor i Snogebæk med sine to børn.
  • 05:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen

Nu er det jul igen: Opgrader julefrokostbordet

I aftenens udgave af "Nu er det jul igen" giver Casper Sobczyk tre fif til, hvordan man nemt kan gøre julefrokosten endnu bedre.
Det behøver ikke være tidskrævende eller besværligt at lave en lækker julefrokost. I aften i "Nu er det jul igen" viser Casper Sobczyk nogle små tricks, man kan bruge for at tage julefrokosten skridtet videre uden alt for meget besvær.

Hjemmelavet remoulade, karrysild med smilende æg og hønsesalat er nogle af de ting, der kan skabe rammerne for den perfekte julefrokost. Følg blot Casper Sobczyks opskrifter her:

Remoulade
250g mayonnaise
4 spsk. god pickles, groft hakket
Salt
Sukker
1 tsk. citronsaft
En håndfuld persille, vasket og finthakket
2 drueagurker, skåret i tern
1 skalotteløg, fint hakket
½ tsk. gurkemeje

Mayonnaise kommes i en skål. Rør pickles, persille, skalotteløg og drueagurker i.
Smag til med salt, sukker og citronsaft.

Karrysild med smilende æg.
1 glas marinerede sild
2 spsk. skyr
50 g cornichoner, hakkede
5 spsk. mayonnaise
1 lille løg
1 madæble
Karry
Karse
4 æg - smilende ( kogt i 5 min.)
Salt og peber
Citronsaft
Neural olie til stegning

Dræn sildene godt. Riv æblet eller hak det fint. Hak løget fint og steg det i olie. Kom karry på panden med løg og rist det godt af. Kom æble på panden og giv dem lidt varme. Lad det hele køle af.
Rør skyr og mayonnaise sammen og vend den afkølede karry bladning i.
Kom de hakkede cornichoner i.
Smag til med salt, peber og citron.
Vend de marinerede sild i.
Pynt med de smilende æg og karse.

Hønsesalat
300g kyllingekød, kogt, stegt eller bagt
2 dl crème fraiche 38 %
1 dl mayonnaise
En håndfuld estragon, finthakket
1 tsk. Dijon sennep
1/2 tsk. paprika
100 g champignoner, rensede og stegt
Purløg, skåret fint
2 forårsløg, skåret i ringe
1 økologisk citron, skal og lidt af saften
Salt
Et lille glas asparges, drænet og skåret i tern
Bacon, stegt
Brøndkarse

Rør mayonnaise og creme fraiche sammen, kom estagong, de drænede asparges, Dijon sennep, paprika, purløg, stegte svampe, skal og saft af citron i og rør det godt sammen og smag til med salt.
Kom kyllingen i og smag til igen.
Anret i en skål og pynt med sprødt bacon og brøndkarse.

Se andet afsnit af fem på TV 2/Bornholm i aften klokken 19.50

Aktuelle programmer på Play