Næste udsendelse: 19:45 Musikhjørnet med Nanna Schou Band

TV i dag

  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Musikhjørnet med Nanna Schou Band Den bornholmske sangerinde og sangskriver Nanna Schou er i februar 2019 klar med sin debut EP ”Du sætter spor”. En dansk popdebut, der blander dansefest og røgfyldt blues med fokus på den gode melodi, melankoli og romantik. Musikken er umiddelbar og tidløs, med stærke tekster i et legende sprog, der leder tankerne hen mod en ung Sanne Salomonsen. Grænselandet mellem personligt og privat udforskes, mens en inderlig vokal byder dig velkommen indenfor i hendes eget, drømmende univers
  • 19:54Vejret i morgen (G)
  • 19:55BilleddetektiverneI denne udsendelse fortsætter museumsinspektør Jakob Seerup med at vise billeder fra det gamle Bornholm. Tom Nielsen og Preben Kofoed er også klar med billeder fra Tejn og Aakirkeby.
  • 20:25Set fra oven - Søren Wolff (G)Søren Wolff har boet på Bornholm siden sine unge år. Han har blandt andet arbejdet for den socialdemokratiske avis Bornholmeren. Søren Wolff har været socialdemokrat det meste af sit liv, men i de sidste par år har han lidt over partiets nye retning i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Bornholm er Borgenes Ø. Et stort borgprojekt ledet af Arkæolog Benny Staahl fra Bornholms Museum vil prøve at få styr på borgenes fortid. Sendes i HD.
  • 21:25Storebælt - Under Vestbroen (G)Vestbroen er den lange flade del af Storebæltsforbindelsen, og det er på undersiden af den, vi skal på tur i dag. En særlig arbejdsplatform kører ud mellem bropillerne, så malerne kan komme ind og beskytte lejerne mod rust.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Musikhjørnet med Nanna Schou Band (G)Den bornholmske sangerinde og sangskriver Nanna Schou er i februar 2019 klar med sin debut EP ”Du sætter spor”. En dansk popdebut, der blander dansefest og røgfyldt blues med fokus på den gode melodi, melankoli og romantik. Musikken er umiddelbar og tidløs, med stærke tekster i et legende sprog, der leder tankerne hen mod en ung Sanne Salomonsen. Grænselandet mellem personligt og privat udforskes, mens en inderlig vokal byder dig velkommen indenfor i hendes eget, drømmende univers
  • 22:25Billeddetektiverne (G)I denne udsendelse fortsætter museumsinspektør Jakob Seerup med at vise billeder fra det gamle Bornholm. Tom Nielsen og Preben Kofoed er også klar med billeder fra Tejn og Aakirkeby.
  • 22:55Set fra oven - Søren Wolff (G)Søren Wolff har boet på Bornholm siden sine unge år. Han har blandt andet arbejdet for den socialdemokratiske avis Bornholmeren. Søren Wolff har været socialdemokrat det meste af sit liv, men i de sidste par år har han lidt over partiets nye retning i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • 23:25Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Bornholm er Borgenes Ø. Et stort borgprojekt ledet af Arkæolog Benny Staahl fra Bornholms Museum vil prøve at få styr på borgenes fortid. Sendes i HD.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Musikhjørnet med Nanna Schou Band (G)Den bornholmske sangerinde og sangskriver Nanna Schou er i februar 2019 klar med sin debut EP ”Du sætter spor”. En dansk popdebut, der blander dansefest og røgfyldt blues med fokus på den gode melodi, melankoli og romantik. Musikken er umiddelbar og tidløs, med stærke tekster i et legende sprog, der leder tankerne hen mod en ung Sanne Salomonsen. Grænselandet mellem personligt og privat udforskes, mens en inderlig vokal byder dig velkommen indenfor i hendes eget, drømmende univers
  • 00:25Billeddetektiverne (G)I denne udsendelse fortsætter museumsinspektør Jakob Seerup med at vise billeder fra det gamle Bornholm. Tom Nielsen og Preben Kofoed er også klar med billeder fra Tejn og Aakirkeby.
  • 00:50Set fra oven - Søren Wolff (G)Søren Wolff har boet på Bornholm siden sine unge år. Han har blandt andet arbejdet for den socialdemokratiske avis Bornholmeren. Søren Wolff har været socialdemokrat det meste af sit liv, men i de sidste par år har han lidt over partiets nye retning i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • 01:15Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
  • 02:10BogForum med Neal Ashley Conrad Thing (G)Dan Tschernia fra TV2/Lorry interviewer Neal Ashley Conrad Thing om Prousts “På sporet af den tabte tid” og om, hvordan det har været at oversætte dette gigantiske værk til dansk.
  • 02:35Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 03:05Vild Med Dyr (G)Anna Louise Tranæs Didriksen er på besøg i Skandinavisk Dyrepark. JoAnne, der er isbjørneekspert fra San Diego Zoo er på besøg og skal følge Siku’s træning og hjælpe Frank med at planlægge hvad der videre skal ske.
  • 03:30Mens vi andre sover - Natfærgen (G)I denne serie følger vi dem der arbjeder, mens vi andrwe ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi gået ombord på natfærgen fra Køge til Rønne, hvor vi blandt andre møder styrmand Peter Korsholm.
  • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Ringkøbing, Nørresundby, Tåsinge, Aakirkeby, Esbjerg og Holbæk.
  • 04:30Mens vi andre sover - Postbuddet (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med pakkeposten, der står for at omdele pakker på Bornholm.
  • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Lækre juleopskrifter

Sad du og blev helt sulten over maden i Kong Gulerod mandag aften? her er opskrifterne.
Det så umanerligt lækkert ud, da Søren Thornberg tilberedte julemad over bål i Kong Gulerod mandag aften.

Hvis du sad og fik lyst til selv at sætte tænderne i braiseret nakkefilet i juleøl eller kanelæbler med marshmallows, kan du bare gå i gang.

Her er nemlig opskrifterne på alle de lækre retter Søren Thornberg diskede op med.

Braiseret nakkefilet i juleøl

• 1 nakkefilet
• Lidt smør/olie
• 2 gulerødder i tern
• 2 porre
• 2 løg finthakket
• 6 fed hvidløg finthakket
• Ca. 4 dl æblemost
• Ca. 4 dl mørk juleøl eller en flaske. Fyldig og ikke
for bitter.
• Lidt flydende koncentreret hønsefond eller ½ terning
• 2 laurbærblade
• 2 stilke rosmarin
• 2 stjerne anis
• 2 hel kanel
• 5 hele nelliker
• 5 peberkorn
Fremgangsmåde:
Brun nakkefileten på en pande i smør eller grill den af på grillristen. Sæt den til side.
I en støbejernsgryde kommes lidt smør/olie og gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg og de sauteres under ikke alt for høj varme i et par minutter.
Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, stjerne anis, kanel og nelliker.
Tilsæt herefter æblemost, juleøl og hønsefond og kog op. Skum braiseringslagen og kom låg på.
Tilpas varmen således at retten kan småsimre i 1 ½ til 2 timer.
Tag kødet op og hold det varmt i sølvpapir.
Sigt saucen og kassér fyldet.
Kog saucen op og evt. ind og jævn med lidt maizena rørt op i vand.
Smag til med salt og peber og lidt æbleeddike. Lidt smør hvis man vil være god ved sig selv.
Kom kødet tilbage i gryden og hold det varmt, imens du tilbereder resten af menuen.

Kartofler med persillerod og rosenkål

• Skyllede kartofler med skræl skåret i tern.
• Persillerod skyllet og skåret i tern.
• Pastinak skyllet og skåret i tern.
• Rosenkål hvor de yderste blade er fjernet og skåret i kvarte
• Frisk timian og reven økologisk citronskal
• Olie
• Salt og peber.
Sæt en støbejernspande over og kom lidt olie på og varm lidt op.
Kom kartofler og persillerod på panden og ladt det stege 5- 6 minutter eller til det er begyndt at få lidt farve og næsten møre. Kartoflerne kan blancheres først, hvis man vil være sikker på, at de ikke hænger fast på panden.
Tilsæt de kvarte rosenkål og steg videre i nogle minutter
Kom timianblade og reven citronskal på og smag til med salt og peber.

Lun rød spidskålssalat med æble og selleri

• Finsnittet rød spidskål
• Fintsnittet grønkål
• Knoldselleri skåret i fine strimler
• Æble skåret i tern
• Tørrede tyttebær
• Valnøddekærner
• Æblebalsamico, eller anden balsamisk eddike.
• Smør
• Evt. lidt honning og en ekstra smørklat
• Salt og peber.
Sæt en støbejernsgryde over ilden og kom en smørklat i.
Kom spidskål og grønkål i gryden og lad det småstege/simre i 4-5 min.
Tilsæt strimler af selleri og steg yderligere i et minut.
Kom tyttebær, valnødder og æbletern i og vend det sammen.
Tilsæt æblebalsamico lidt honning og lidt smør
Smag til med salt og peber.

Kanelæbler med marshmallow

• Gode faste æbler
• Marshmallows
• Kanel
• Rørsukker eller økologisk kokossukker
• Smør
• sølvpapir
• Flødeskum
Udstik æblerne således at der er et cylinderformet hul
Bland sukker og kanel
Skær marshmallows i passende stykker således at de kan presses ind i æblerne.
Smelt lidt smør.
Pensl stykker af sølvpapir med smeltet smør og drys med kanelsukker.
Drys kanalsukker ind i æblet og fyld med marshmallows.
Pak æblerne ind i det smurte sølvpapir og kom et ekstra lag sølvpapir uden på.
Bag æblerne på risten over ilden eller kom i yderkanten af gløderne. Vend dem ofte og bag den møre. Ca. 7-8 minutter.
Pak æblet ud og del det i 4 stykker og server med en skefuld flødeskum.

Æblegløgg med rom

• 2 stjerne anis
• 2 stykker hel kanel
• 4 kapsler kardemomme
• 1 l god økologisk æblemost
• 1 dl mørk rom
• Lidt rørsukker
• 1 spsk. Frisk ingefær
• Fintrevet skal af en økologisk citron
• Skiver af æble.
Kom stjerne anis, kanelstænger og kardemomme i en tepose og luk den.
Kom æblemost rom og rørsukker i en gryde of tilsæt teposen.
Varm op til kogepunkter.
Tilsæt fintrevet ingefær og tag gryden af varmen.
Lad gløggen trække et par timer.
Fjern teposen og lun gløggen op.
Tilsæt reven citronskal og server i et glas med skiver af æble.

Aktuelle programmer på Play