Næste udsendelse: 03:05 FV19 - Valgfolkemøde 2. del (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:20EKKO (G)I 100 år har mennesket brudt granit, men siden er naturen. EKKO undersøger de små stenbrudssøer kaldet Klondyke mellem Teglkås og Vang -til lands, til vands og i luften. Stavtæge, aborreæg og den amerikanske fyrretæge er på programmet, der også byder på den meget sjældne svamp keglemorklen..
  • 07:00Mellem os (G)Radioværten Sandie Westh og fotograf Anders Beier har begge været indeover bogen "Bornholm". Sandie med ord om sin opvækst på øen og Anders Beier med billeder.
  • 07:30Under Overfladen - november (G)Vi skal til torskegilde på den lille øde ø Fænø Kalv. Det er sæson for rusefiskeri.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:20EKKO (G)I 100 år har mennesket brudt granit, men siden er naturen. EKKO undersøger de små stenbrudssøer kaldet Klondyke mellem Teglkås og Vang -til lands, til vands og i luften. Stavtæge, aborreæg og den amerikanske fyrretæge er på programmet, der også byder på den meget sjældne svamp keglemorklen..
  • 09:00Mellem os (G)Radioværten Sandie Westh og fotograf Anders Beier har begge været indeover bogen "Bornholm". Sandie med ord om sin opvækst på øen og Anders Beier med billeder.
  • 09:25Under Overfladen - november (G)Vi skal til torskegilde på den lille øde ø Fænø Kalv. Det er sæson for rusefiskeri.
  • 10:00Da Danmark gik i sort - Vagn Petersen og Viggo Møballe (G)Alle, der oplevede den 9. april 1940, husker det, som var det i går. Det gælder også Viggo Møballe og Vagn Petersen fra Tønder. De var unge knægte og løb op i byen og så på nærmeste hold de tyske besættelsestropper komme.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:50EKKO (G)I 100 år har mennesket brudt granit, men siden er naturen. EKKO undersøger de små stenbrudssøer kaldet Klondyke mellem Teglkås og Vang -til lands, til vands og i luften. Stavtæge, aborreæg og den amerikanske fyrretæge er på programmet, der også byder på den meget sjældne svamp keglemorklen..
  • 11:30Mellem os (G)Radioværten Sandie Westh og fotograf Anders Beier har begge været indeover bogen "Bornholm". Sandie med ord om sin opvækst på øen og Anders Beier med billeder.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05FV19 - Mød partiet Socialistisk Folkeparti (G)I programmet Mød Partiet kan I møde Socialistisk Folkepartis spidskandidat Leif Olsen. Programmet sendes direkte fra Hammershus og Hammershus Besøgscenter, hvor SFs politik om omlægning af landbruget, balance mellem land og by og håb om at gøre livet bedre for fattige danskere diskuteres.
  • 12:3012Nyheder (G)
  • 12:34Vejret i aften (G)
  • 12:35FV19 - Valgfolkemøde 1. del (G)Skal vi gøre den offentlige transport gratis? I denne debat stiller vi spørgsmålet: Hvem vil være med til at revolutionere den offentlige transport i Danmark? Politikere: Magnus Heunicke (Soc. dem), Kristian Piil Lorentzen (Venstre) og Eva Flyvholm (Enhedslisten) Vært: Katrine Fuglsang
  • 13:20Mellem os (G)Radioværten Sandie Westh og fotograf Anders Beier har begge været indeover bogen "Bornholm". Sandie med ord om sin opvækst på øen og Anders Beier med billeder.
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 1. del
  • 15:45Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 2. del
  • 16:40Fugleskolen (G)
  • 16:50Kulturreportagen - klaverstemmer Henrik Olsen (G)I denne udgave af Kulturreportagen kan du møde klaverstemmer Henrik Olsen. Han er blind og bruger derfor sin gode hørelse til at stemme klaveret.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne
  • 17:35Det nye granitbrud (G)Bornholm er det eneste sted i Danmark, hvor der findes granitbrud. Det er næsten 50 år siden et nyt granitbrud sidst blev taget i brug. I foråret 2017 skete det efter års og måneders forarbejde. TV2/Bornholm har fulgt processen gennem mere end et år, frem til den første store sprængning i stenbruddet lige uden for Rønne. Tilrettelæggelse: Óli Örn Andreassen.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05FV19 - Valgfolkemøde 2. delVær med, når vi tester politikere på deres ærlighed med det gode, gamle spil “Jeg Har Aldrig…”. Det er politikernes mulighed for at få nagende byrder væk fra skuldrene og gå til valget med ren, nyskuret og kridhvid samvittighed. Politikere: Alexander Grandt (Soc. dem), Joachim Hjorting (Kons) og Karsten Hønge (SF) Vært: Preben Dahl
  • 18:25Mellem os (G)Radioværten Sandie Westh og fotograf Anders Beier har begge været indeover bogen "Bornholm". Sandie med ord om sin opvækst på øen og Anders Beier med billeder.
  • 18:55FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:39Vejret i morgen (G)
  • 19:40FV19 - Valgdebat: Klog, grøn og sikker
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Mellem os
  • 21:30Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 21:35Kulturreportagen - Et år langs de bornholmske kyster (G)Hver fredag i 2018 gik kunsteren Ben Woodhams en tur langs den bornholmske kyst, hvor han gik fra solen stod op, til den gik ned. Her malede han, hvad han så på sin vej. Da året var omme, havde han været hele øen rundt. Nu ser han tilbage på det årslange projekt og et lille udvalg af de mange malerier.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:08Vejret i morgen (G)
  • 22:10FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)
  • 22:35FV19 - Valgdebat: Klog, grøn og sikker (G)
  • 23:55Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)
  • 00:35Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 1. del (G)
  • 02:10Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 2. del (G)
  • 03:05FV19 - Valgfolkemøde 2. del (G)Vær med, når vi tester politikere på deres ærlighed med det gode, gamle spil “Jeg Har Aldrig…”. Det er politikernes mulighed for at få nagende byrder væk fra skuldrene og gå til valget med ren, nyskuret og kridhvid samvittighed. Politikere: Alexander Grandt (Soc. dem), Joachim Hjorting (Kons) og Karsten Hønge (SF) Vært: Preben Dahl
  • 03:25FV19 - Valgdebat: Klog, grøn og sikker (G)
  • 04:59FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)

Lækre juleopskrifter

Sad du og blev helt sulten over maden i Kong Gulerod mandag aften? her er opskrifterne.
Det så umanerligt lækkert ud, da Søren Thornberg tilberedte julemad over bål i Kong Gulerod mandag aften.

Hvis du sad og fik lyst til selv at sætte tænderne i braiseret nakkefilet i juleøl eller kanelæbler med marshmallows, kan du bare gå i gang.

Her er nemlig opskrifterne på alle de lækre retter Søren Thornberg diskede op med.

Braiseret nakkefilet i juleøl

• 1 nakkefilet
• Lidt smør/olie
• 2 gulerødder i tern
• 2 porre
• 2 løg finthakket
• 6 fed hvidløg finthakket
• Ca. 4 dl æblemost
• Ca. 4 dl mørk juleøl eller en flaske. Fyldig og ikke
for bitter.
• Lidt flydende koncentreret hønsefond eller ½ terning
• 2 laurbærblade
• 2 stilke rosmarin
• 2 stjerne anis
• 2 hel kanel
• 5 hele nelliker
• 5 peberkorn
Fremgangsmåde:
Brun nakkefileten på en pande i smør eller grill den af på grillristen. Sæt den til side.
I en støbejernsgryde kommes lidt smør/olie og gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg og de sauteres under ikke alt for høj varme i et par minutter.
Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, stjerne anis, kanel og nelliker.
Tilsæt herefter æblemost, juleøl og hønsefond og kog op. Skum braiseringslagen og kom låg på.
Tilpas varmen således at retten kan småsimre i 1 ½ til 2 timer.
Tag kødet op og hold det varmt i sølvpapir.
Sigt saucen og kassér fyldet.
Kog saucen op og evt. ind og jævn med lidt maizena rørt op i vand.
Smag til med salt og peber og lidt æbleeddike. Lidt smør hvis man vil være god ved sig selv.
Kom kødet tilbage i gryden og hold det varmt, imens du tilbereder resten af menuen.

Kartofler med persillerod og rosenkål

• Skyllede kartofler med skræl skåret i tern.
• Persillerod skyllet og skåret i tern.
• Pastinak skyllet og skåret i tern.
• Rosenkål hvor de yderste blade er fjernet og skåret i kvarte
• Frisk timian og reven økologisk citronskal
• Olie
• Salt og peber.
Sæt en støbejernspande over og kom lidt olie på og varm lidt op.
Kom kartofler og persillerod på panden og ladt det stege 5- 6 minutter eller til det er begyndt at få lidt farve og næsten møre. Kartoflerne kan blancheres først, hvis man vil være sikker på, at de ikke hænger fast på panden.
Tilsæt de kvarte rosenkål og steg videre i nogle minutter
Kom timianblade og reven citronskal på og smag til med salt og peber.

Lun rød spidskålssalat med æble og selleri

• Finsnittet rød spidskål
• Fintsnittet grønkål
• Knoldselleri skåret i fine strimler
• Æble skåret i tern
• Tørrede tyttebær
• Valnøddekærner
• Æblebalsamico, eller anden balsamisk eddike.
• Smør
• Evt. lidt honning og en ekstra smørklat
• Salt og peber.
Sæt en støbejernsgryde over ilden og kom en smørklat i.
Kom spidskål og grønkål i gryden og lad det småstege/simre i 4-5 min.
Tilsæt strimler af selleri og steg yderligere i et minut.
Kom tyttebær, valnødder og æbletern i og vend det sammen.
Tilsæt æblebalsamico lidt honning og lidt smør
Smag til med salt og peber.

Kanelæbler med marshmallow

• Gode faste æbler
• Marshmallows
• Kanel
• Rørsukker eller økologisk kokossukker
• Smør
• sølvpapir
• Flødeskum
Udstik æblerne således at der er et cylinderformet hul
Bland sukker og kanel
Skær marshmallows i passende stykker således at de kan presses ind i æblerne.
Smelt lidt smør.
Pensl stykker af sølvpapir med smeltet smør og drys med kanelsukker.
Drys kanalsukker ind i æblet og fyld med marshmallows.
Pak æblerne ind i det smurte sølvpapir og kom et ekstra lag sølvpapir uden på.
Bag æblerne på risten over ilden eller kom i yderkanten af gløderne. Vend dem ofte og bag den møre. Ca. 7-8 minutter.
Pak æblet ud og del det i 4 stykker og server med en skefuld flødeskum.

Æblegløgg med rom

• 2 stjerne anis
• 2 stykker hel kanel
• 4 kapsler kardemomme
• 1 l god økologisk æblemost
• 1 dl mørk rom
• Lidt rørsukker
• 1 spsk. Frisk ingefær
• Fintrevet skal af en økologisk citron
• Skiver af æble.
Kom stjerne anis, kanelstænger og kardemomme i en tepose og luk den.
Kom æblemost rom og rørsukker i en gryde of tilsæt teposen.
Varm op til kogepunkter.
Tilsæt fintrevet ingefær og tag gryden af varmen.
Lad gløggen trække et par timer.
Fjern teposen og lun gløggen op.
Tilsæt reven citronskal og server i et glas med skiver af æble.

Aktuelle programmer på Play