Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Minister: Flere åbningsdage kræver aktive lokale

Hammershus besøgscenter holder lukket for besøgende i vintersæsonen. Både borgere og politikere har kommenteret det, og samtalen faldt også på emnet ved dagens ministerbesøg.
Hvis du tager op for at se det prisvindende besøgscenter ved Hammershus borgruin, så går du forgæves. I hvert fald hvis du vil se bygningen indefra. Den har nemlig lukket ned for sæsonen.

Men helt ekstraordinært blev dørene lørdag låst op. Der var nemlig fint besøg fra Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre. Han var på rundtur på Bornholm, inden han skulle holde nytårstale ved Venstre Bornholms nytårsmøde. Og første stop var altså Hammershus besøgscenter.

Under besøget faldt samtalen på åbningstiderne - eller manglen på samme, som Venstre Bornholms gruppeformand Søren Schow pointerede.

- Det er da et problem, at vi gerne vil udvide sæsonen på Bornholm, og vi vil gerne give vores turister en oplevelse. Og selvfølgelig er oplevelsen også at komme ind at se besøgscentret, siger Søren Schow.

Skovrider Søren Friese er enig. Men der er ikke penge nok i kassen til at holde centret åbent i vintersæsonen.

- Jeg har det jo ligesom Søren Schow. Det er jo ærgerligt at stå oven på besøgscentret, der tager sig brandgodt ud, og så er der ikke åbent. Men jeg må jo bare fastholde, at vi ikke har midlerne til at holde det åbent, siger Søren Friese.

Han er dog villig til at finde en alternativ løsning og inviterer alle, der vil samarbejde med Naturstyrelsen til at komme med nogle løsninger, så centret kan holdes åbent. Han slår dog fast, at det handler om penge.

Og netop finanserne har Søren Schow, trods sin kritik, ikke en løsning på. Men han ser gerne et samarbejde mellem kommunen og Naturstyrelsen og foreslår selv, at man måske kan flytte de kommunale skovhjælpere op til besøgscentret og arbejde.

Hos ministeriet er der i hvert fald ikke penge at hente til at udvide åbningstiderne, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg vil sige, at når vi har noget, der er så smukt, så kan jeg godt forstå, at man gerne vil have, det har mere åbent. Faktisk synes jeg et eller andet sted, at det er et dejligt problem at have, at noget bliver så populært, at vi gerne vil have det mere åbent, så mon ikke, vi kan finde en løsning på det? Hvis man gerne vil have, det er åbent, så er der nok også nogen, der vil smide penge i det.

Besøgscentret ved Hammershus har åbent i højsæsonen fra april til oktober.

Aktuelle programmer på Play