Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Nytårskur trak fuldt hus

Kunstmuseet i Rø holdt i dag nytårskur og flere hundrede bonrholmere var mødt op, da museumsdirektøren ville ønske godt nytår og se lidt tilbage og frem.
Omtrent 400 bornholmere havde i dag fundet til Bornholms Kunstmuseum i Rø. Der var nytårskur med nytårstale fra museumsdirektøren, som kunne se tilbage på et godt 2018:

- Jeg kan se tilbage på et fantastisk spændende år, hvor der er sket rigtigt mange spændende ting. Først og fremmest er vi kommet meget tættere på målet med at få vores udbygning på plads, vi har fået nye inspektører, vi har haft spændende udstillinger og vi har erhvervet nogle rigtigt spændende værker, fortæller museumsdirektør ved Bornholms Kunstmuseum, Lars Kærulf Møller, da vi fanger ham mellem de mange gæster, som vil ønske godt nytår.

2018 var også det år, hvor museet fyldte 25 år og hvor den mulige museumsudvidelse fyldte meget. Det kommer den også til i 2019, hvor der skal styr på detaljerne.

- Nu går vi ind i en projekteringsfase, hvor vi skal have styr på detaljer om, hvor stikkontakterne skal sidde og hvilken vej dørene skal vende, men der er stadig et langt planarbejde foran os, fortæller Lars Kærulf Møller og fortsætter:

- Det er ikke sådan, at ligeså snart frosten er af jorden, så går vi igang, men indtil vi gør, så driver vi museum. Det er også det vi i virkeligheden er sat til.

Museet byder på flere udstillinger og tiltag i 2019, men især én udstilling glæder museumsdirektøren sig til:

- Jeg forventer mig meget af vores sommerudstilling med Maria Rubinke, som oprindeligt er udlært keramiker nede fra Glas og Keramikskolen i Nexø. Hun arbejder meget skulpturelt og primært i bronze nu, siger Lars Kærulf Møller og fortsætter:

- Hun kommer til at folde et fantastisk surrealistisk univers ud for os her.

Aktuelle programmer på Play