Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Genbrugsbutikker bugner med varer

Flere afleverer ting til genbrug. Det oplever man både i to af øens genbrugsforretninger og i Bofa's genbrugsbutik.
Ind med det nye og ud med det gamle. Det er manges motto her i januar. Flere afleverer brugte ting til øens genbrugsbutikker som lige nu bugner. Og genbrugsbutikken på haslevej i Rønne er ingen undtagelse.

- Folk vil gerne rydde op ind imellem, især efter jul. Vi får næsten mange ting at vi ikke kan følge med i sorteringen, siger frivillig i IM genbrug Hartvig Mumm.

Og der er ingen tvivl om hvorfor genbrugsbutikken modtager så mange ting.

- Folk er blevet mere bevidste om, at det ikke gør noget at handle i genbrugsbutikker, også kommer der automatisk også flere ind med ting, siger Hartvig Mumm.

Også på Bofa er der travlt, ikke kun med almindeligt affald efter julen, men også med afleveringer til genbrugsbutikken, hvor folk kan stille ting der er for gode til at smide ud.

- Hver weekend bliver hele containeren fyldt med genbrugsting. Især efter jul, så skal folk ud med det gamle og ind med nye til i huset, siger servicemedarbejder for Bofa Palle Westh.

På Bofa oplever man også et øget fokus på genbrug.

- Der kommer mere og mere hvert år, og flere kommer og spørger om det går til genbrug eller om det kan bruges det genbrug, så det ser godt ud, siger Palle Westh.

Når genbrugsbutikken på Bofa er fyldt op, køres det hele til genbrugsbutikken på Vibegård.

- Der kommer rigtig mange gode ting ind hver dag. Nogle ting skal dog repareres eller vasket først, men så kommer det ind i butikken bagefter, siger driftsleder i genbrugsbutikken på Vibegård Sonja Christoffersen.

Aktuelle programmer på Play