Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Samarbejde løfter beredskabet

Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen er nået til enighed om en aftale om brand- og redningsberedskabet på Nordbornholm.
I Distrikt Allinge har Bornholms Regionskommune en aftale med Beredskabsstyrelsen omkring varetagelsen af det operative beredskab samt varetagelse af højderedningsberedskabet for hele kommunen.

Den aftale udløber pt. 20. april 2019, men nu er Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen nået til enighed om en ny aftale om brand- og redningsberedskabet på Nordbornholm.

Aftalen skal, hvis den godkendes politisk, træde i kraft 1. maj, når den nuværende samarbejdsaftale er udløbet.

- At vi har indrettet os sådan på Bornholm er klogt, idet det sikrer, at det personel, der er på Beredskabsstyrelsen i Allinge, fastansatte som værnepligtige, har en bredere opgaveportefølje, hvilket kræver en vis størrelse af Beredskabsstyrelsens tilstedeværelse på Bornholm, fortæller Peter Juel Jensen, medlem af Folketinget for Venstre på Bornholm, og han fortsætter:

- Jeg vil følge den videre proces nøje. For en aftale er vigtig for os, både af hensyn til vores sikkerhed, men også af hensyn til uddannelsen af unge værnepligtige kasernen i Allinge. Netop det forhold, at man på Bornholm kan tilbyde en aftjening af værnepligt inden for beredskabet, men på en sådan måde, at man på Bornholm ikke "kun" indgår i det statslige udrykningsberedskab, men ikke mindst også indgår i det kommunale udrykningsberedskab giver uddannelsen ekstra pondus.

Peter Juel Jensen, medlem af Folketinget for Venstre på Bornholm, slutter:

- Et robust beredskab på Bornholm er vigtigt for Bornholm og den enkelte bornholmer, og det har jeg i et tæt samarbejde med organisationen Folk & Sikkerhed Bornholm arbejdet målrettet med i mange år, og det kommer jeg til at fortsætte med.


Denne artikel er en genudgivelse af en oprindelig artikel udgivet første gang d. 08/01-2019 kl. 14:24, men som blev slettet af en teknisk fejl

Aktuelle programmer på Play