Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Ældre og børn danner læsemakkerpar

En stor gruppe elever fra Paradisbakkeskolen fik i dag tildelt en læsemakker. Idéen er, at det skal højne børnenes læsefærdigheder og læseglæde.
Nogle børn har bare lidt sværere ved at hitte rundt i det med læsningen.

På Paradisbakkeskolen har man derfor startet projektet "Aktiv Læsemakker", som går ud på, at en gruppe - primært ældre - frivillige mødes med en udvalgt elev en halv time to gange om ugen for at øve højtlæsning.

- Nogle elever har måske haft svært ved at komme i gang med læsningen, nogle oplever måske, at deres kammerater fiser derudaf med læsningen, og derfor prøver vi at vise dem, at det at læse faktisk godt kan være rigtig rart. Det er det, vi gerne vil med det her, fortæller Maria Nexø Grønnegaard, initiativtager og læsevejleder på Paradisbakkeskolen.

Det er tredje år i træk, at projektet finder sted, og i dag fik 27 af skolens elever så tildelt en læsemakker. Flere af eleverne har med i projektet før, og ifølge dem, så virker indsatsen.

- Hvis jeg ikke kunne læse et ord, da jeg gik i de mindre klasser, så plejede jeg bare at kigge på billederne, men efter jeg er begyndt til det her, så har jeg lært, at det er meget sjovere at læse bøgerne, siger Nora Christensen fra 4.B.

Stor opbakning
Opbakningen til "Aktiv Læsemakker"-projektet har vist sig at være stødt stigende.

Første år, projektet løb af stablen, modtog man 11 tilmeldinger fra frivillige ældre, og i år har hele 27 meldt sig til.

Derfor håber folkene bag da også, at man snart kan udvide indsatsen.

- Vi håber meget, at vi kan udvikle på det. Vi tænker bl.a. på at udvide det til at finde sted to gange i løbet af skoleåret. Vi har også overvejet at starte et forløb for børn, der måske har brug for lektiehjælp eller til matematik. Det giver rigtig meget til skolen og eleverne såvel som de frivillige, så det kunne da være spændende at se, hvor vi kan tage det hen, siger Maria Nexø Grønnegaard.

Du kan se meget mere om "Aktiv Læsemakker"-projektet i aftenens nyhedsudsendelse kl. 19.30.

Aktuelle programmer på Play