Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Uudnyttede sommerhusområder kan "byttes"

Sommerhusområder, hvor der stadig ikke er bygget huse, kan efter en lempelse i planloven nu byttes til en mere attraktiv beliggenhed.
Bornholm har en række sommerhusområder, hvor der stadig ikke er bygget sommerhuse.

En lempelse i planloven gør det nu muligt at bytte uudnyttede områder til mere attraktive beliggenheder. Og det synes sommerhusbranchen, kommunen skal gøre noget ved:

- Folk vil have noget blåt ud for deres vinduer, og det er havudsigt, siger Claus Bornemann Carlsen, formand for Feriehusudlejernes Brancheforening på Bornholm.

Derfor er sommerhusområder, der ligger uden havudsigt ikke så attraktiv, men det kan der altså nu laves om på. Lempelsen i den ellers ret stramme planlov betyder, at man kan bytte en placering for en mere attraktiv beliggenhed. Det vil sige, at kommunen skal sløjfe et sommerhusområde, for at kunne udlægge et nyt.

Derfor synes Claus Bornemann Carlsen, at kommunen bare skal gå i gang med at finde nogle mere kystnære områder.

- Det må godt gå hurtigt. Vi er jo i gang med en proces, hvor vi ser på, hvordan vi får flere sommerhuse til udlejning, siger Claus Bornemann Carlsen.

Og der mener han, at nye placeringer vil være en stor hjælp:

- Nye områder og nye huse er attraktive. Vi kan jo se på vores udlejning, at nye sommerhuse har en væsentlig større belægningsgrad end sommerhuse, der har en 15-20 år på bagen, siger Claus Bornemann Carlsen.

Eventuelt nye sommerhusområder skal dog være medtaget i kommuneplanen, men den er kommunen i gang med at revidere for tiden. Bornholms Regionskommune kan frem til den 1. december melde nye placeringer ind til Erhvervsministeriet.

Aktuelle programmer på Play