Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Bornholmsk feltpræst klar til udsendelse

I slutningen af januar skal Ulla Skou udsendes som feltpræst i syv måneder. Hør hendes historie i samtaleprogrammet Mellem Os.
Ulla Skou er sognepræst i Rønne, og med sine 60 år er hun også en af landets ældste feltpræster. Men alder er på ingen måde noget, der tynger Ulla Skou, der nu skal sætte sit virke som feltpræst på den ultimative prøve, når hun sidst i januar drager på sin første udsendelse.

Ulla Skou skal være af sted i syv måneder, og af sikkerhedsmæssige grunde vil hun ikke sige, hvor hun skal hen, men hun fortæller, at det er et af de varme lande.

- Jeg må sige, at jeg blev overrasket over den her større udsendelse, som jeg fik lov til at få. Jeg havde regnet med at få en mindre udsendelse, simpelthen fordi jeg er en af de ældste feltpræster, siger Ulla Skou.

Som udsendt feltpræst skal Ulla Skou afholde gudstjenester, ligesom hun står til rådighed for soldater, der gerne vil tale med en præst om alt lige fra missionen til problemer på hjemmefronten

Når Ulla Skou er udsendt, så skal hun gå med våben i lejren, men ellers er det ikke meningen, at hun skal i felten udenfor lejren.

- Jeg skal kunne forsvare mig selv, så de ikke skal løbe rundt og forsvare mig hver gang, jeg går fire skridt. Men det ikke sådan, at det er mig, der skal stå i første række og løsne skud og nedlægge fjenden. Det er en anden opgave, jeg har, siger Ulla Skou.

Du kan høre hele Ulla Skous historie i Mellem Os i videoen ovenfor.

Aktuelle programmer på Play