Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

BRK ønsker retningslinjer for de kommunale havne

Bornholms Regionskommune vil udarbejde nye retningslinjer for de kommunale havne. Foreninger og brugere skal bidrage med visioner og ideer.
Der skal udarbejdes retningslinjer for de kommunale havne på Bornholm.

- Det er, så vi er enige om, hvad for en vej vi skal gå, lyder det fra lederen af Veje, Havne og Beredskab i regionskommunen, Palle Kreutzberg Tourell.

Derfor vil kommunen gå i dialog med de forskellige havnes brugere og relevante foreninger.

Ifølge Tourell er der mange ting at drøfte. Eksempelvis hvor man ønsker eller ikke ønsker erhverv, husbåde, saunaer, badefaciliteter og så videre.

Samtidig vil retningslinjerne forebygge misforståelser i forhold til, hvad man må, og hvad man ikke må på de enkelte havne. Eksempelvis skabte det debat, da et skur i sommeren 2018 blev sat op på Gudhjem havn, og kommunen efterfølgende besluttede, at det skulle væk.

- Ligesom for at imødegå at vi ender ud i noget lignende, så lad os da få sat nogle retninger på, hvad vej vi skal, pointerer Tourell.

Der er tale om Allinge havn, Gudhjem havn, Nørresand, Hammerhavn, Hasle havn, Nørrekås Lystbådehavn, Sandvig havn, Svaneke havn og Tejn havn. Derfor afholdes ni forskellige møder.

- Hver sin havn har jo hvert sit præg og interesser. Så vi skal drøfte, hvad man ønsker for den enkelte havn, afslutter Tourell.

Møderne afholdes i februar, og et udkast vil efterfølgende blive præsenteret for Natur og Miljøudvalget.

Aktuelle programmer på Play