Næste udsendelse: 23:40 Kronprinsen på Bornholm før Royal Run (G)

TV i dag

 • 23:10I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 23:40Kronprinsen på Bornholm før Royal Run (G)
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)
 • 00:40Mellem os fra tirsdag (G)Keramikeren Agnethe Schmidt Bigum har den seneste tid vist sin kunnen i TV2-programmet "Keramikkamp". Hun lægger vejen forbi Mellem Os. Vi får også besøg af kunstneren Peter Frimand, der lavet en skulptur, som trækker tråde til farfarens arbejde i Klippeløkken Granitbrud.
 • 01:05Mellem os fra onsdag (G)"Flugten fra Bornholm 1944" er netop genudgivet. Bogen handler om et amerikansk bombefly, som efter kamp over Berlin må nødlande ved Sose, hvorefter besætningen hjælpes af gode bornholmere. Mød bogens forfatter Erik Dyreborg Livoni.
 • 01:35Mellem os fra torsdag (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget den 26. maj, og derfor har Mellem Os haft flere af de lokale kandidater i studiet. I aften er det så Kenny Olsen fra Liberal Alliances tur. Du kan også møde Olivia og Amanda, der underviser i salsa i Nexø.
 • 02:05FV19 - Valgdebat: Trafik, turister og tilflyttere (G)
 • 03:25FV19 - De unges valg på Campus (G)
 • 05:10Kronprinsen på Bornholm før Royal Run (G)

Bornholmerne vil have fællesskab

4-kløver-klyngen, bestående af folk fra Klemensker, Nyker, Rø og Aarsballe, har spurgt, hvad beboere i klyngen drømmer om. Svaret er godt fællesskab.
4-kløver-klyngen har lavet en spørgeskemaundersøgelse for at finde ud af, hvad beboerne i dens område gerne vil have, at klyngen arbejder for.
Mere end 1000 har svaret og overodnet set, så er der stor fokus på det vigtige i fællesskaber og den værdi, de skaber.

Det skriver 4-kløver-klyngen i en pressemeddelelse. 4-kløver-klyngen er en af 29 landsbyklynger, der er skabt for at skabe mere liv i udkantsområder, der ofte rammes af samfundsstrukturelle udviklinger. Klyngearbejdet støttes af Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden.

4-kløver-klyngens undersøgelse viser også, at beboerne i området går op i tilflyning, naturen og adgangen til den, og hvordan det spiller sammen med et godt liv:

- I det hele taget er betydningen af den fysiske, mentale og sociale folkesundhed helt central og det vil være en central overligger i forhold til de strategiske indsatsområder, som klyngen fremover vil arbejde med, skriver Benedikte Lauridsen, der står for kommunikationen i gruppen.

Andre emner, der går igen i svarene fra området beboere, er:
Ønsker om skoler i nærområdet, indkøbsmuligheder, gode veje, tranport til og fra, bedre byggeri og energiforsyning og landvindmøllespørgsmålet.

- Baseret på alle borgernes drømme og visioner for både de enkelte byer og den samlede klynge, udarbejder man nu en strategi for det man fremover vil prioritere i fællesskabet og for fællesskabet, skriver Benedikte Lauridsen.

Se mere i videoen, der består af et udklip fra Mellem os fra 7. november 2018.

Aktuelle programmer på Play