Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Verner Gorridsen (G)I sidste afsnit om tiden under anden verdenskrig fortæller Verner Gorridsen om barndommen på Sømandshjemmet i Esbjerg. Under besættelsen gennemførte tyskerne adskillige razziaer på hjemmet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Insektpiloterne er løs på de bornholmske landeveje, og EKKO følger trop, mens rævens tilbagekomst følges op. DOF lokker unge fuglekiggere på fugletælling, og det vrimler med tidselfugle.
 • 00:50Mellem os (G)
 • 01:25Nattv: Bang og Olufsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Bang og Olufsen.
 • 02:25Nationalpark Thy (23:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
 • 03:45Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Esbjerg, Viborg, Nexø, Farsø , Assens og Nykøbing Sjælland
 • 04:10Mellem os (G)Onsdagens udsendelse handler om folkesundhed. Bjarne H. Kirkegaard og Trine Dorow fortæller om en samtalesalon, der skal være med til at sikre en ny folkesundhedspolitik på Bornholm.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Aquas store snapskildpadde er stukket af fra sin sø - så Anna Louise skal hjælpe med at finde den i den plumrede sump - og her må man føle sig frem med fødderne!
 • 05:05Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Overkørt rævs ophav stadig ukendt

Efter obduktion og DNA-analyse kan forskerne stadig ikke fastslå, hvor ræven, der lå overkørt i Almindingen, stammer fra.
Den overkørte ræv, der blev fundet i Almindingen den 3. januar, har været til undersøgelse på Aalborg Universitet i håbet om at kunne slå fast, hvorfra den kommer.

- Vi fandt rester af regnorm, gråand og æble i rævens tarmsystem, men underlig nok var der ingen spor af hår eller padder, selv ikke i DNA-analysen, forklarer Michael Toft Overgaard, professor og institutleder på Aalborg Universitet.

Rævens maveindhold blev analyseret under stereolup, og derefter blev der udtaget prøver til DNA-analyse. Forskerne havde håbet at finde rester af mus eller padder for at bestemme, hvor ræven har levet. Men det lykkedes altså ikke at finde rester af noget, der kunne udelukke bornholmsk ophav, og dermed står rævens herkomst hen i det uvisse.

Se mere om ræven og DNA-analysen i naturprogrammet EKKO.

Aktuelle programmer på Play