Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Skilsmisseritual møder modvind

Tre af øens præster er ikke begejstret for forslaget om, at indføre et skilsmisseritual i Folkekirken. Ej heller i Missionskirken eller Bornholmerkirken.
Folkekirken er med, når du bliver døbt, konfirmeret, gift og begravet, men ikke ved skilsmissen. Det mener Peter Nejsum, sognepræst i Brønshøj Kirke, bør ændres og foreslår, at Folkekirken skal indføre et skilsmisseritual.

Det mener aftenens panel i debatprogrammet Kirke og Meninger dog ikke.

- Vi har allerede sjælesorgssamtalen, hvor den ramte kan tale med en præst både før og efter skilsmissen, fortæller Peter Hauge Madsen, præst i Sankt Nicolai Kirke. Han bakkes op af Camilla Westen fra Missionskirken.

- Et skilsmisseritual vil også devaluere vielsen, hvor du jo siger "til døden os skiller". Tilbyder kirken et skilsmisseritual, så kommer den ligesom i konflikt med sig selv ved på forhånd at tilbyde en udvej, mener jeg.

I følge Danmarks Statistik blev 14.936 ægtepar skilt i 2018. Det svarer til, at 46,5 procent af alle ægteskaber ender i en skilsmisse.

Hvad den nye præst i Bornholmerkirken, Markus Hector, mener om et skilsmisseritual, kan du se i aften i Kirke og Meninger kl. 20.50

Aktuelle programmer på Play