Næste udsendelse: 23:40 Kronprinsen på Bornholm før Royal Run (G)

TV i dag

 • 23:10I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 23:40Kronprinsen på Bornholm før Royal Run (G)
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)
 • 00:40Mellem os fra tirsdag (G)Keramikeren Agnethe Schmidt Bigum har den seneste tid vist sin kunnen i TV2-programmet "Keramikkamp". Hun lægger vejen forbi Mellem Os. Vi får også besøg af kunstneren Peter Frimand, der lavet en skulptur, som trækker tråde til farfarens arbejde i Klippeløkken Granitbrud.
 • 01:05Mellem os fra onsdag (G)"Flugten fra Bornholm 1944" er netop genudgivet. Bogen handler om et amerikansk bombefly, som efter kamp over Berlin må nødlande ved Sose, hvorefter besætningen hjælpes af gode bornholmere. Mød bogens forfatter Erik Dyreborg Livoni.
 • 01:35Mellem os fra torsdag (G)Vi skal stemme til Europaparlamentsvalget den 26. maj, og derfor har Mellem Os haft flere af de lokale kandidater i studiet. I aften er det så Kenny Olsen fra Liberal Alliances tur. Du kan også møde Olivia og Amanda, der underviser i salsa i Nexø.
 • 02:05FV19 - Valgdebat: Trafik, turister og tilflyttere (G)
 • 03:25FV19 - De unges valg på Campus (G)
 • 05:10Kronprinsen på Bornholm før Royal Run (G)

Der bliver både flere nyfødte og ældre på Bornholm

Befolkningsprognosen for Bornholm de næste år viser, at der både kommer til at være flere nyfødte og ældre på øen.
I eftermiddag bliver der holdt møde i Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget. På dagsordenen er blandt andet befolkningsprognosen for 2019. Hvert år udarbejdes der en befolkningsprognose, som bruges til at forudse udgifter i forbindelse med budgettet. I prognosen kommer man med et bud på blandt andet fremtidens alderssammensætning, børnetal, til- og fraflytning og antallet af udenlandske tilflyttere.

Befolkningsprognosen for 2019 viser, at det forventes, at der vil være en lille stigning i antallet af fødsler på Bornholm, hvilket betyder, at man langsomt bevæger sig mod samme antal af fødsler før finanskrisen.

I 2018 oplevede man, at der flyttede flere børn til øen, end man forventede, og det tyder på, at den tendens fortsætter. Det forventes, at antallet af børn stiger med cirka 100 børn inden for de næste fire år. Prognosen viser også, at det er I Rønne og Aakirkeby, at man forventer den største stigning i antallet af små børn.

Hvis man kigger på børn i skolealderen, ser prognosen anderledes ud. Her forventer man nemlig, at der om fire år er knapt 200 børn mindre i skolealderen på Bornholm. Det eneste skoledistrikt, hvor man forventer en lille fremgang, er Kongeskær, imens de andre skoledistrikter forventes at have tilbagegang.

Prognosen for ældre viser, at der i fremtiden bliver flere ældre. I alle aldersgrupper fra 60 år og op efter, forventes der flere ældre borgere. Dog forventes det, at der i aldersgruppen 60-74 år vil være fald i slutningen af prognoseperioden. Prognoseperioden slutter i 2031.

Sidste års prognosen var ifølge udvalget sjælden præcis, da man havde forudset, at der ved årsskiftet ville være 39.568 indbyggere på Bornholm. Ved årsskifter var der 39.569 indbyggere på Bornholm, så prognosen viste kun én indbygger mindre.

Aktuelle programmer på Play