Næste udsendelse: 20:10 Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen

TV i dag

 • 19:45Ildsjælene i TejnIF 3/5Så er det blevet sommer, og en af årets største løbebegivenheder for Tejn IF finder sted på Hammeren på Nordbornholm. Vi er med både foran og bag kulissen, når der afvikles alt fra børneløb til ekstremløb på 160 km.
 • 20:10Månedens foredrag - Alex Speed KjeldsenSprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 21:08Vejret i morgen (G)
 • 21:10Silles Hus - fugt og tomatfrøSilles hus skal have en gennemgang for at finde ud af, hvordan hun bedst løser fugtproblemerne. I haven bliver der rykket rundt på buske og i Jespers værksted bliver et forsøg med spirreevnen på tomatfrø sat i gang.
 • 21:35Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 22:1019.30Nyheder og sport (G)
 • 22:24Vejret i morgen (G)
 • 22:25Trollingfiskerne (G)Forud for årets Trolling Master Bornholm besøger vi en håndfuld af de hundredevis af fiskere, der hvert år gæster øen for at deltage i verdens største trollingkonkurrence. Mærk passionen, og oplev en verden af venskaber, relationer og drivkraft, når vi blandt andet følger Sønderjyllands Småbådsklub til Fredericia Boat Show, og tager en tur på Øresund med to venner, hvis venskab er født ud af fiskeriet.
 • 23:0515 år med trolling i Tejn (G)For 15. år i træk inviterer Trolling Master Bornholm fiskere til øen. Og årene har budt på mange store fisk og store øjeblikke.
 • 23:30Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 00:0519.30Nyheder og sport (G)
 • 00:20Travløb i Almindingen (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
 • 04:00Verdens mindste travbane (G)Der spreder sig et særligt liv midt i Almindingen hvert år, når den bornholmske travbane åbner op for sæsonen. En sæson, hvor over 30.000 kommer forbi for at opleve stemningen på verdens mindste travbane. Stemningen fortsætter helt til sæsonafslutningen i oktober. I år er TV 2/Bornholm med fra start til sidste gæst har forladt banen. Se med i første afsnit af Verdens mindste travbane, hvor møllen sættes i gang og alle gør sig klar til sæsonens første løbsdag.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Hvordan undgår krokodiller egentlig at få vandet galt i halsen, og tager de af og til en en bid af hinanden? Det får du svar på nu, hvor Anna Louise Tranæs Didriksen besøger dværgkrokodillerne i Randers Regnskov.
 • 05:00Stafetten - Kau Root (G)Kau Root er oprindeligt fra Burma. Han har boet på Bornholm siden 2005. Kau Root er nu dansk statsborger, gift og bosat i Svaneke. Han arbejder som brygger på Svaneke Bryghus og har ingen planer om nogensinde at flytte fra Bornholm.

10 buspassagerer er efterladt på Øresundsbron

En overfyldt bus fra Bornholmerbussen er blevet stoppet af grænsekontrollen ved Øresundsbron og 10 passagerer er blevet bedt om at stige af.
10 personer på vej til Bornholm har fået en kedelig start på påskeferien.

Først måtte de 10 personer stå op eller sidde på gulvet i Bornholmerbussen, og dernæst er de blevet bedt om at stige af bussen ved Øresundsbrons grænsekontrol.

Grænsekontrollen mente nemlig ikke, det var forsvarligt, at passagerne ikke sad på et sæde.

Pernille Steenberg er sammen med sine børn med bussen, der lige nu (klokken 15.30) stadig holder stille ved grænsekontrollen. Hun var blandt dem, der ikke fik et sæde i bussen, selvom hun var mødt op i tide.

- Det er en utrolig dårlig oplevelse. I København fik vi at vide, at vi kunne få ståpladser. Det troede jeg først var en joke, men det var det så ikke, siger Pernille Steenberg.

Ifølge Pernille Steenberg var der passagerer i København, der til trods for, at de havde billet til samme afgang som hende, fik at vide, at de først kunne komme med bussen en afgang senere.

Hele bussen er i øvrigt tilbageholdt og fra en anden passager lyder det, at de intet har fået at vide om, hvad der sker.

Jørgen Andersen, der er direktør i Bornholmerbussen afviser, at busselskabet har begået en fejl.

- Bussen er ikke overfyldt. Det er grænsekontrollen, der ikke kender reglerne. Bussen skal indregistreres med ståpladser ellers kan den slet ikke køre som rutebil. Det er en EU-regel, siger Jørgen Andersen.

Jørgen Andersen forventer, at den svenske grænsekontrol hurtigst muligt læser reglerne, og giver bussen lov til at fortsætte.

Aktuelle programmer på Play