Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Verner Gorridsen (G)I sidste afsnit om tiden under anden verdenskrig fortæller Verner Gorridsen om barndommen på Sømandshjemmet i Esbjerg. Under besættelsen gennemførte tyskerne adskillige razziaer på hjemmet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Insektpiloterne er løs på de bornholmske landeveje, og EKKO følger trop, mens rævens tilbagekomst følges op. DOF lokker unge fuglekiggere på fugletælling, og det vrimler med tidselfugle.
 • 00:50Mellem os (G)
 • 01:25Nattv: Bang og Olufsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Bang og Olufsen.
 • 02:25Nationalpark Thy (23:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
 • 03:45Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Esbjerg, Viborg, Nexø, Farsø , Assens og Nykøbing Sjælland
 • 04:10Mellem os (G)Onsdagens udsendelse handler om folkesundhed. Bjarne H. Kirkegaard og Trine Dorow fortæller om en samtalesalon, der skal være med til at sikre en ny folkesundhedspolitik på Bornholm.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Aquas store snapskildpadde er stukket af fra sin sø - så Anna Louise skal hjælpe med at finde den i den plumrede sump - og her må man føle sig frem med fødderne!
 • 05:05Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Nye Borgerlige ikke på stemmesedlen ved EU-valget

Fra i dag kan du brevstemme til Europaparlamentsvalget. Nye Borgerlige er ét af de partier, der ikke er opstillingsberettiget.
Den 26. maj skal der være valg til Europa-parlamentet, og fra i dag er det muligt at brevstemme til valget.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Ti partier skal kæmpe om 14 danske pladser i parlamentet.

Det er ét ekstra medlem i forhold til sidste valg for fem år siden.

Den ekstra plads skyldes, at Storbritannien udtræder af EU. Et 14. dansk medlem af Europa-Parlamentet kan dog først tiltræde, når Storbritannien endelig er udtrådt af EU.

Partiet Nye Borgerlige meddelte i februar, at de ville forsøge at blive opstillingsberettiget til valget til Europa-Parlamentet.

Det er dog ikke lykkedes for partiet at skaffe de 70.380 vælgererklæringer, der skal til.

De opstillingsberettigede partier har indtil den 28. april til at indlevere kandidatlisterne, men hvis du ikke vil vente på at Økonomi- og Indenrigsministeriet offentliggør en oversigt, så kan du allerede stemme fra i dag.

Du kan brevstemme frem til og med torsdag den 23. maj, og du kan eksempel brevstemme på et kommunalt borgerservicecenter og nogle steder også på det lokale bibliotek.

Aktuelle programmer på Play