Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Verner Gorridsen (G)I sidste afsnit om tiden under anden verdenskrig fortæller Verner Gorridsen om barndommen på Sømandshjemmet i Esbjerg. Under besættelsen gennemførte tyskerne adskillige razziaer på hjemmet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Insektpiloterne er løs på de bornholmske landeveje, og EKKO følger trop, mens rævens tilbagekomst følges op. DOF lokker unge fuglekiggere på fugletælling, og det vrimler med tidselfugle.
 • 00:50Mellem os (G)
 • 01:25Nattv: Bang og Olufsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Bang og Olufsen.
 • 02:25Nationalpark Thy (23:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
 • 03:45Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Esbjerg, Viborg, Nexø, Farsø , Assens og Nykøbing Sjælland
 • 04:10Mellem os (G)Onsdagens udsendelse handler om folkesundhed. Bjarne H. Kirkegaard og Trine Dorow fortæller om en samtalesalon, der skal være med til at sikre en ny folkesundhedspolitik på Bornholm.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Aquas store snapskildpadde er stukket af fra sin sø - så Anna Louise skal hjælpe med at finde den i den plumrede sump - og her må man føle sig frem med fødderne!
 • 05:05Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Skak-legende hjemme på Bornholm efter EM-succes

Bornholmsk skaks ukronede konge, Jens Kristiansen, vendte i dag hjem til øen med en guldmedalje, en pokal og et smil der var længere end den landingsbane, som hans fly landede på i eftermiddags.
I løbet af weekenden faldt brikkerne på plads for den rutinerede skakmester, Jens Kristiansen. I ferieparadiset Rhodos vandt han europamesterskabet i skak for spillere over 65 år.

Og i dag udskiftede han så et ferieparadis med et andet, nemlig Bornholm, som også er her, Jens Kristiansen bor til dagligt. Og med sig i den indcheckede bagage var en pokal og en flot guldmedalje.

Det var da også en godt tilfreds bornholmsk skak-legende vi fangede i lufthavnen.

- Jeg fik vundet en masse partier, og det kørte for mig, siger Jens Kristiansen.

Selvom sejren er stor, så bliver det kun til en lille fejring i denne omgang.

- Jeg tror ikke, det bliver ret meget andet, end jeg skal hjem og slappe af, siger han.

Jens Kristiansen har udover en kontant præmie på 1000 euros også vundet et fuldt betalt ophold i forbindelse med verdensmesterskaberne. Det internationale skakforbund skal nu afgøre med sig selv, om det bliver det mesterskab i år - eller i 2020.

Aktuelle programmer på Play