Næste udsendelse: 22:50 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Wermelin: Brug for et løft på velfærden

Socialdemokraternes spidskandidat, Lea Wermelin, vil have et løft på velfærden og er, ikke overraskende, godt tilfreds med den 2025-plan, som Socialdemokratiet præsenterede tidligere i dag.
Socialdemokratiet vil gennem en række tiltag, ifølge dem selv, give et løft til den danske velfærd. På Bornholm er partiets spidskandidat helt med på vognen. Danmark og Bornholm har brug for mere velfærd og færre skattelettelser, lyder det.

Jeg er glad for, at vi har fremlagt en plan, som ikke bare fastholder men løfter det nuværende velfærdsniveau, siger Lea Wermelin om 2025-planen, som partiet fremlagde i dag.

Lea Wermelin vil have de der har mest til at bidrage mest. Derfor er der også mere skat på programmet.

- De der har de bredeste skuldre skal bære mest, siger hun.

I planen er der lagt op til, at de offentlige udgifter skal stige med 37,4 milliarder kroner, og det er ifølge Lea Wermelin tiltrængt, i en tid hvor de rige bliver rigere og de fattige bliver fattigere.

- Vi kan se uligheden stiger, og det er vigtig for mig, at toppen ikke stikker af fra resten. Vi skal have et Danmark i bedre balance.

I samme ombæring kritiserer hun VLAK-regeringen, med Venstre i spidsen, for at have prioriteret forkert, ifølge hende.

- Venstre kunne sagtens have prioriteret velfærd, men prioriterede skattelettelser i stedet.

Vi prøver også at få en kommentar fra Venstres spidskandidat, Peter Juel-Jensen.

Aktuelle programmer på Play