Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Bornholms Landbrug vil lære børn om insekter

Et nyt undervisningsprojekt skal lære børn om insekter, der spreder pollen og dermed hjælper både blomster og landbrugsafgrøder.
I formiddagsolen mødtes 4.c. fra paradisbakkeskolen med Bornholms Landbrug, Danmarks Naturfredningsforening og insektekspert Morten Top-Jensen.

De skulle nemlig fange insekter og finde ud af, hvad arter de havde.

Maise Marcher hyggede sig i naturen med de små kravl.

- Det er sjovt og dejligt, at være udenfor, siger hun.

Pia Laub tofte, skoleleder på Paradisbakkeskolen, mener, at børnene har stort udbytte af dagen i naturen.

- De får en helt anden oplevelse af det, at være i naturen, siger hun.

Undervisningen er en del af Bornholms Landbrugs projekt Bornholm Blomstrer. Og landbruget understreger, at det er vigtigt, at børn lærer om vores insekter.

- De pollenbærende insekter spiller en helt afgørende rolle i forhold til vores fødevareproduktion, så de er vigtige hjælpere for landbruget, siger kampagneleder, Klaus H. Petersen.

Og Danmarks Naturfredningsforening er enige.

- Hvis børnene ikke kender noget til de vilde dyr og planter, så kan de ikke elske dem. Så kan man ikke tænke over, at de har en værdi, siger næstformand jens Christensen.

Aktuelle programmer på Play