Næste udsendelse: 22:50 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Rønne Havn forventer at vinde retssag

Selv om regnskabet for 2018 viser et rekordstort resultat på 69,4 millioner kroner, så er der usikkerhed om overskuddet i forbindelse med en retssag mod Danske Færger.
Rønne Havn kommer ud med et driftsresultat på 69,4 millioner kr. det fremgår af årsregnskabet. Imidlertid er der investeret store beløb, der skal betales på i fremtiden. Og så er der et hængeparti med Danske Færger, der først afgøres i 2021.

I kommentarerne til regnskabet gør Rønne Havn selv opmærksom på den forventede indtægt fra Danske Færger.

"2018 blev også året hvor Transportministeriets beslutning om et skifte af færgeoperatør blev effektueret. Skiftet medførte for Rønne Havn A/S, at virksomheden skal have udbetalt tilgodehavender for et større millionbeløb fra den tidligere operatør, Danske Færger A/S, som ellers skulle have været betalt over en årrække. De forventede indbetalinger præger tallene i årsregnskabet såvel på top- som på bundlinjen. Det har desværre vist sig, at Danske Færger A/S kun i begrænset omfang anerkender Rønne Havn A/S’ krav. Rønne Havn A/S afventer rettens afgørelse herom."

Og videre hedder det:

"Når Rønne Havn A/S kommer ud af 2018 med et rekordresultat, skyldes det som anført primært den betydelige påvirkning af årsregnskabet, som de anlagte retssager mod Danske Færger A/S har."

Kommunalbestyrelsen skal godkende regnskabet på torsdag.

Af regnskaberne fremgår også, at Rønne Havn i 2018 har investeret over en halv milliard kroner i udbygninger af havnen.

Aktuelle programmer på Play