Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Flere bornholmske førstegangsvælgere

Meget få unge stemmer, når der er Europa-Parlamentsvalg. På Bornholm var der færre, som stemte i 2014 end landsgennemsnittet.
Kun 34 procent af de unge bornholmske førstegangsvælgere afgav deres stemme, da der sidst var valg til Europaparlamentet. På landsplan var tallet 39 procent.

Det skal der gøres noget ved, mener de bornholmske ungdomspartier, Dansk Socialdemokratisk Ungdom, SF Ungdom og Venstre Ungdom.

Derfor var der fælles vandring fra Campus Bornholm mod Borgerservice i dag med det formål at få flere til at stemme.

For at få det til at lykkes, blev der stemt på forhånd før valget på søndag ved at benytte sig af muligheden for at brevstemme.

- Mange unge får ikke brugt deres stemme. Især ikke til Europaparlamentsvalget, og da der både er valg til Folketinget og til parlamentet denne gang, så har vi valgt at sætte fokus på, at flere skal huske at stemme. Derfor vandrer vi i fællesskab til Borgerservice for at stemme sammen i dag, fortæller formand for Dansk Socialdemokratisk Ungdom Bornholm, Mikkel Holm Tved.

Naturligvis blev der delt kolde øl ud på turen fra Campus Bornholm. Og om det var fællesskabet, de kolde øl eller ønsket om at bruge sin stemme skal være usagt, men cirka 20 af de unge førstegangsvælgere var med på turen og fik afgivet deres stemme.

Der er valg til Europaparlamentet på søndag d. 26. maj.

Aktuelle programmer på Play