Næste udsendelse: 17:00 17Nyheder

TV i dag

  • 16:35Danmarks Ferieø 1918 - 1934 - Turisterne vender tilbage (G)1. verdenskrig er slut, og forventningerne til turismen er store. Men miner i Østersøen skaber usikkerhed, og rejser fra Sverige besværliggøres af visum- og pasproblemer. Rønne kommer ind i kampen om turisterne, i Nordskoven laves et strandbadested. Det første vandrerhjem åbner, der er en stigning i antallet af pensionater, hoteller moderniseres og sommerhusbyggeriet tager til. Øen markedsfører sig selv med keramik og fajance. Også røgede sild og de 135 små røgerier kendetegner øen. Turisterne er tilbage, og de begynder at slide på Bornholm.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 17:50Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)"Gamle kirker på Bornholm" er en ny bog, som naturvejleder Søren Silliehoved har skrevet. Han besøger Mellem Os, som også handler om udstillingen "Livet i NordParken - FØR & NU" på Bornholms Museum. Museumsformidler og fotograf forklarer om projektet.
  • 18:30Stafetten - Thomas Frandsen (G)Thomas Frandsen er født og opvokset i Snogebæk. Han bor nu i Østermarie med sin kone. Thomas Frandsen har et lille flyttefirma men arbejder også som skolelærer. Sammen med sin kone har de butikken Fratida, som forhandler antik og livsstilsprodukter.
  • 18:55Kulturreportagen - Art Box Svaneke (G)Kulturreportagen er denne gang taget til Art Box i Svaneke. Maya Hiort Petersen arbejder her med indramning af billeder og hun har nok at lave.
  • 19:00Helleristninger - bronzealderens billeder (G)Følg med på en rejse ind i helleristningernes magiske billedverden. Med udgangspunkt i Bornholmske helleristninger følger vi helleristningssporet til Sverige og rundt i Europa, med tråde til Egypten.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Musikhjørnet
  • 19:54Vejret i morgen (G)
  • 19:55EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 20:35Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
  • 20:54Vejret i morgen (G)
  • 20:55Ølturen - Rise BryggeriEn rejse i de gyldne dråbers kølvand. Vi sætter fokus på øl-revolutionen, der er skyllet ind over landet, og besøger nogle af de over 100 mikrobryggerier, som er skudt op i løbet af ganske få år.
  • 21:25Portrætter Punkt for Punkt (1:14)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Musikhjørnet (G)
  • 22:25EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 23:10Ølturen - Rise Bryggeri (G)En rejse i de gyldne dråbers kølvand. Vi sætter fokus på øl-revolutionen, der er skyllet ind over landet, og besøger nogle af de over 100 mikrobryggerier, som er skudt op i løbet af ganske få år.
  • 23:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 01:00Portrætter Punkt for Punkt (1:14) (G)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter.
  • 01:30Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
  • 02:00Hjemme i Østerlars (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til Østerlars.
  • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
  • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Ribe, Thorsminde, Hobro, Sønderborg og Stevns.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
  • 05:00Stafetten - Thomas Hessel (G)Thomas Hessel har boet 10 år i USA, hvor han arbejdede med salg og marketing. Han flyttede til Bornholm med kone og to børn i starten af 2018. Thomas ejer og driver nu Myregaard Bed & Breakfast og ferielejligheder i Poulsker.

Sol over Gudhjem med kalv og kærnemælk

Til kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem skal kokkene kreére højgastronomi af kalvekød fra såkaldte krydsningskalve.
Kalv og kærnemælk kommer til at spille en rolle ved dette års Sol over Gudhjem.

I årets kokkekonkurrence skal deltagerne lave hovedretter af Dansk Gastro Kalv. Det er kød fra såkaldte krydsningskalve, og dermed returnerer krydsningskalve som en del af konkurrencen. For fire år siden diskede arrangørerne bag Sol over Gudhjem, Mikkel og Mads Marschall, op med en råvarekurv, der indeholdt krydsningskalve.

Nu skal topkokkene Dak Wichangoen (Kiin Kiin), Gabriel Hedlund (Vollmers), Claus Henriksen (Dragsholm Slot) og Anika Madsen (Roxie) kaste sig ud i hovedretter med kalven. Det sker efter stor succes for produktet, hvor krydsningskalve bliver solgt i stor stil i Danmark under navnet Dansk Gastro Kalv.

Men også kærnemælk får en rolle i konkurrencen. I Sol over Gudhjems dessertkonkurrence skal de tre dessertkokke Michael Munk (MeMu), Brian Mark Hansen (Søllerød Kro) og Daniel Kruse (Det Røde Pakhus) kreere lækre desserter. Her skal kokkene skabe søde mesterværker ud af blandt andet snaps, te, chokolade og kærnemælk fra Arla Unika.

Dessertkonkurrence i Sol over Gudhjem bliver afviklet fra kl. 11.00 på Gudhjem Havn. Det er samme dag som Sol over Gudhjem; lørdag den 22. juni.

Vi her på TV 2/Bornholm sender vi Sol over Gudhjem lørdag den 22. fra klokken 14.

Aktuelle programmer på Play