Næste udsendelse: 23:05 Helt ærligt - Jyder i København (1) (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Præst og paragolf. Inge Lise Juul og Flemming Schmidt fortæller om 10 års jubilæumsturnering for handicapgolf på Bornholm. Hasse Falk Jakobsen fortæller om de 6 år som præst i Nexø Frikirke og hans kommende skifte til København Vineyard.
 • 23:05Helt ærligt - Jyder i København (1) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 23:30Livet på landet - Køerne danser (G)Der bliver danset, og hoppet og stanget for sjov, når køerne bliver lukket på græs for aller første gang efter vinterens ophold i staldene. Tag med når vært Maria Bernhard besøger Salsbjerggård i Lundby og oplev de kåde køer, der sparker vinterens opsparede energi ud af kroppen. Produceret i år 2015.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Stafetten - Hans Breum Jakobsen (G)Hans Breum Jakobsen er født og opvokset i Vestjylland. Han er nu bosat i Snogebæk og arbejder som sognepræst. Hans Breum Jakobsen ser det at tro som noget, der gør en positiv forskel.
 • 00:35Mellem os (G)Præst og paragolf. Inge Lise Juul og Flemming Schmidt fortæller om 10 års jubilæumsturnering for handicapgolf på Bornholm. Hasse Falk Jakobsen fortæller om de 6 år som præst i Nexø Frikirke og hans kommende skifte til København Vineyard.
 • 01:05Nattv: Danish Botlling Company (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Danish Botllings Company.
 • 02:05Nationalpark Thy (21:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Chefarkæolog på Bornholms Museum Finn Ole Nielsen, fortæller om det arkæologiske år der er gået og hvad der er planlagt i 2017.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Egeskov, Holstebro, Hobro, Stevns, Kerteminde, Ribe, Skagen og Thisted.
 • 04:00Mellem os (G)Rønnepræsten Ulla Skou skal udsendes som feltpræst om nogle få uger. En opgave, hun ikke har prøvet før, men som hun går ind til med stor spænding. Det fortæller hun om i dagens udgave af Mellem Os.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Vild Med Dyr besøger Anna Louise Tranæs Didriksen isbjørneungen Siku, som nu er blevet så gammel, at han er flyttet over ved siden af de store isbjørne. Men han har stadig brug for at være nær Frank og de andre dyrepassere.
 • 05:00Stafetten - Martin Thaulow (G)Martin Thaulow er opvokset i Virum. Han flyttede til Bornholm i 2008. Martin Thaulow er uddannet kunstmaler, men har arbejdet som kunstfotograf i otte år. Han ejer og driver den visuelle kommunikationsvirksomhed Good people i Nexø.

Bornholms Højskole taber voldgiftssag

Bornholms Højskole med bestyrelsesformand Knud Andersen i spidsen har tabt en voldgiftssag ført af Dansk Magisterforening på vegne af den tidligere forstander Bente Larsen.
Dansk Magisterforening vandt onsdag en voldgiftssag, som var rejst mod Bornholms Højskole på vegne af den tidligere forstander Bente Larsen.

Dermed står højskolen til at skulle betale op mod 760.000 kroner i erstatning.

- Vi taget det, at voldgiften har truffet den beslutning, den har, til efterretning, lyder det i dag fra højskolens bestyrelsesformand Knud Andersen.

Bente Larsen blev bortvist fra skolen i november 2018 efter godt to år på posten, men ingen af voldgiftsrettens i alt tre dommere mente, at der var belæg for en bortvisning.

To af de tre dommere mente heller ikke, at der var belæg for en afskedigelse, så afgørelsen faldt på, at højskolen skal betale tre måneders løn i den almindelige opsigelse til den tidligere forstander, Bente Larsen.

Bente Larsen havde desuden krævet 12 måneders løn i ulempegodtgørelse, af dem mente voldgiften, at hun havde ret til de fem.

Herudover krævede den forhenværende forstander 30.000 kroner i en tortgodtgørelse, men denne bortfaldt.

Til sidst var der rejst krav om feriegodtgørelse og nogle rejseomkostninger, og her blev parterne ifølge Knud Andersen enige om at slå halv skade.

Bestyrelsesformanden vurderer at omkostningerne for skolen kommer til at ende et sted mellem 700.000-760.000 kroner.

- Og det, jeg mener om det, det er, at hvis det kostede 700.000 kroner at undgå, at skolen lukkede, så er det pengene værd.

- For det er du sikker på, havde været konsekvensen, hvis ikke I havde grebet ind?

- Ja, det er helt klart, for så havde der været likviditetsmangel ved udgangen af året. Kassebeholdningen var meget lav, og alene de regninger, der lå ubetalte hen, beløb sig på op mod en kvart million kroner, så derfor skulle der gribes ind, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Aktuelle programmer på Play