Næste udsendelse: 19:00 Årstidens Spisekammer - salater med bær (G)

TV i dag

  • 18:55Næste uges tv (G)
  • 19:00Årstidens Spisekammer - salater med bær (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 19:3019.30Nyheder og Kulturuge
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45EKKO special - Bornholm planter træer
  • 20:30Mellem os Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Mad med Mads og DavidMads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aalborg, Kerteminde, Nykøbing Mors, Stevns, Rønne og Ribe.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)Sidste år på gymnasiet er også sidste chance for at få fasttømret de venskaber, der potentielt kan fortsætte for altid. Derfor har Jonas, Asgar og Jonathan lavet et ritual, som netop er for resten af livet.
  • 22:20EKKO special - Bornholm planter træer (G)
  • 23:05Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 23:30Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
  • 00:55Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 01:25Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 01:55Bornholm knokler - Rovfugleshow (G)Rovfugleshowet er en af de større attraktioner på Bornholm, men der foregår faktisk rigtigt meget bag facaden. I dette afsnit af Bornholm Knokler er vi med bag kulissen, hvor der bl.a. skal laves mad til rovfuglene og trænes med en lettere rebelsk ung ugle.
  • 02:35Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Maribo, Odense, Nykøbing Mors, Hobro og Dannevirke.
  • 03:50Vild Med Dyr - Marabou stork (G)I Vild Med Dyr handler det om, hvordan en fugl med et vingefang på tre meter kan foldes og tages under armen, så den kan blive vaccineret.
  • 04:20Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
  • 04:30Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Bornholms Hospital får diplom for økologisk mad

Siden 2017 har hospitalerne i Region Hovedstaden arbejdet mod mere økologisk mad. På Bornholms Hospital er 71 procent af maden nu økologisk.
Bornholms Hospital modtager i dag et diplom for dets indsats for mere økologisk mad.

Det er Region Hovedstaden, der står bag ønsket om, at alle regionens hospitaler med udgangen af 2018 skulle bruge 60 procent økologi i deres madproduktion.

I en pressemeddelelse skriver Region Hovedstaden:

"Region Hovedstadens politiske mål om omstilling af alle hospitalskøkkener i Region Hovedstaden til minimum 60% økologi er mere end nået. Projektet omkring omstilling til økologi afsluttes her i juni måned med stor succes."

På Bornholms Hospital er 71 procent af maden nu økologisk.

- Jeg synes, det er ganske ganske flot, at vi har ramt 71 procent, siger ledende økonoma på Bornholms Hospital, Hanne Stuhr.

Hun er netop nu på vej for at modtage diplomet, men allerede i går modtog hospitalet en sølvcertificering, som det opnår ved 60 procent økologi.

- Det har været en spændende proces, og det har gjort, at vi har skullet ændre nogle arbejdsgange og produktionsgange i køkkenet. Vi er gået tilbage til at lave maden fra bunden af igen, og derudover er mindre madspild også en stor spiller i det, siger Hanne Stuhr.

Hun fortæller, at en konsekvens af omlægningen til økologi er, at varesortimentet er blevet mindre, så i stedet for at have tre slags af noget, er der nu kun én slags.

Aktuelle programmer på Play