Næste udsendelse: 23:00 Brobyggerne (G)

TV i dag

 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
 • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

Ressourcecenter: Studerende som prøvekaniner

Der er en drøm om at etablere et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi. I disse dage er en gruppe ph.d. studerende prøvekaniner som et led af projektet.
12 ph.d. studerende gæster Bornholm i disse dage. Det gør de som en del af et kursus, men de studerende er også et led i en proces, hvor man her på Bornholm afsøger mulighederne for at skabe et national ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- De her ph.d. studerende er i virkeligheden prøvekaniner på en målgruppe, som vi gerne vil have i det her nationale ressourcecenter. De er her også for at gøre os kloge på, om det også er dem, vi skal satse på, fortæller Mikkel Bach-Jensen, Leder af Gaarden Bornholms Madkulturhus og sekretariatschef for Gourmet Bornholm.

I løbet af en toårig periode afsøger man mulighederne for at etablere et national ressourcecenter samt hvilke målgrupper, sådan et center kan være spændende for.

- Vi kan få testet, om det her nationale ressourcecenter skal spænde så vidt, så det også skal spænde tilbud til ph.d. studerende, eller om vi lægge fokus et andet sted. Måske er det mere rettet mod sådan nogle som fødevareproducenter, siger han.

De ph.d. studerende er på Bornholm i fire dage, hvor de blandt andet også skal på virksomhedsbesøg. Ifølge en professor i fødevaresystemer, så kan Bornholm noget særligt, som også er spændende for de studerende.

- Der er en helt unik udvikling på Bornholm. Generelt samfundet af unge mennesker og købestærke forbrugere, der gerne vil prøve at genopfinde maden og måltidet. Så der er en udvikling der, og den er særligt fremtrædende her på Bornholm, siger Bent Egberg Mikkelsen, der er professor i fødevaresystemer ved Aalborg Universitet.

De studerende gæstede her til formiddag Campus Bornholm, hvor der var oplæg. Der ud over har de blandt andet været på virksomhedsbesøg hos Høstet, og tirsdag skal de 12 studerende også et smut forbi Mosteriet.

Mikkel Bach-Jensen håber dermed, at de studerende kan få et indblik i Bornholm, og at man her på øen bliver klogere på, om "prøvekaninerne" skal være en del af målgruppen ved det mulige ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- Jeg håber først og fremmest, at de studerende kommer beriget tilbage fra Bornholm og kan bruge nogle bornholmske virksomhedscases, og noget af det, de har set, vi gør på Bornholm, i deres arbejde. Hvis de kan det, så har vi erkendt, at vi har en målgruppe, som også kan se sig selv som en form for aktør eller kunde i et national ressourcecenter, siger han.

Projektet, der skal danne en vej til et nationalt ressourcecenter, kører fra 2018-2020.

Aktuelle programmer på Play