Næste udsendelse: 23:00 Brobyggerne (G)

TV i dag

 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
 • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

Øget indsats mod tomme huse

Det skal gøres sværere at have et tomt hus i de otte bornholmske byer med bopælspligt. Kommunen lægger op til at skærpe reglerne om dispensation for bopælspligt
Helt konkret vil kommunen fjerne tre muligheder for at få dispensation for reglerne i de otte byer, hvor der er bopælspligt: Hvis ejeren flytter permanent på grund af alder eller sygdom, hvis man flytter over for at arbejde eller studere, og hvis man har arvet huset.

Det er i første omgang Økonomi- og Erhvervs- og Planudvalget, der onsdag skal se på forslagene om skærpelser af reglerne for dispensationer for bopælspligten.

I Gudhjem og Svaneke har byforeningerne været aktive i årevis for at få beboere i tomme boliger i byerne. Og alle tiltag i den rigtige retningen hilser man velkommen.

Men én ting er skærpede regler, noget andet er at agere ude i verden:

-Man kan jo lave nok så mange regler, men hvis ikke der er nogen, der påser, at de bliver overholdt, og det ikke har nogle konsekvenser, så er det lige før, at jeg vil sige, at så er det lige meget, siger Henrik Søby, formand for Foreningen Svanekes Venner.

Der er dog sket noget fra kommunens side: Over en tre måneders periode, fra 1. marts til 1. juni i år, har man haft 135 sager, og 46 sager er blevet afgjort.

Aktuelle programmer på Play