Næste udsendelse: 23:00 Brobyggerne (G)

TV i dag

 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
 • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

Ny hjemmeplejestruktur volder problemer

Både borgere og hjemmeplejere har svært ved at se det positive i den nye omstrukturering af hjemmeplejen. De ældre savner stabilitet og hjemmeplejerne savner tid.
Siden 3. juni har den bornholmske hjemmepleje været i en omstrukturering. Før var der syv større teams på øen, nu er der ti mindre teams. Alt sammen for at skabe bedre trivsel blandt medarbejderne og bedre kvalitet i hjemmeplejen hos de ældre.

Men allerede nu volder den nye struktur problemer hos de ældre. Johnny Pedersen og Solveig Pedersen er dybt afhængige af hjælp - og gerne en stabil hjælp med kendte ansigter - for Solveig Pedersen har Alzheimers. Som det ser ud nu, får de ikke det.

- Jeg kan se, Solveig er forandret. Hun er mere urolig, end hun plejer at være, sige Johnny Pedersen.

Ægteparret har været vant til de samme ansigter, men efter den nye struktur har de skiftet team, og det betyder nye ansigter, de skal forholde sig til.

- De nye aner ikke, hvor tingene er, og så skal jeg fortælle, hvor dit og dat ligger, og det tager tid, siger Johnny Pedersen.

Det er ikke kun de ældre, der ser udfordringerne. Også i hjemmeplejen har man ikke armene over hovedet.

- Personalet er frustreret. De melder sig syge eller siger op, fordi de ikke vil være med til at arbejde i sådan en verden, siger Pernille Ipsen, sosu-assistent i hjemmeplejen.

Hun uddyber, at omstruktureringen ikke løser det egentlige problem, hvilket er, at der mangler hænder i hjemmeplejen.

Det er Ældrechef i Bornholms Regionskommune, Birgit Mortensen helt enig i. Men hun mener alligevel, at omstruktureringen er et skridt på vej til at forbedre plejen hos de ældre.

- Det her er lavet for at øge kvaliteten, og vi har haft alle parter repræsenteret, når vi skulle udarbejde den her struktur, siger Birgit Mortensen.

Hun beder de ældre og personalet om at være tålmodige.

- Al forandring er svær, og vi er kun lidt over to uger inde i den nye struktur, siger Birgit Mortensen.

Aktuelle programmer på Play