Næste udsendelse: 23:00 Brobyggerne (G)

TV i dag

 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
 • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

Gasledning: Dato på afgørelse svæver i vinden

Energistyrelsen afviser at give et bud på, hvornår styrelsen kommer med en afgørelse på ansøgningerne fra Nord Stream 2.
Efter allerede at have indsendt to ansøgninger til Energisstyrelsen har Nord Stream 2 den 15. april indsendt en tredje ansøgning til den nye gasledning, selskabet vil anlægge.

I dag blev der afholdt borgermøde om den sidste ansøgning i Rønne. Den 10. juli er der så dansk høringsfrist på den tredje rute. Den 17. juli er der international høringsfrist.

Derefter skal Energistyrelsen vurdere høringssvarene sammen med Nord Stream 2 og selskabets rådgivere.

På dagens borgermøde i Rønne kunne Specialkonsulent Henrik Sulsbrück fra Energistyrelsen dog ikke give et bud på, hvornår styrelsen afgør om Nord Stream 2 kan få tilladelse til at anlægge gasledningen i dansk farvand.

- Jeg kan ikke fortælle, hvornår processen er færdig. Det afhænger af, hvad der kommer ind af svar, og hvordan processen forløber, siger Henrik Sulsbrück.

Sverige, Finland, Tyskland og naturligvis Rusland har allerede givet tilladelse til Nord Stream 2-projektet. Dermed er Danmark det eneste land, som stadig mangler at give tilladelse til anlæggelse af gasledningen.

Nord Stream 2 ejes af den russiske energigigant Gazprom, der er verdens største udvinder af naturgas.

Aktuelle programmer på Play