Næste udsendelse: 18:55 Næste uges tv (G)

TV i dag

  • 18:30Sportsaften (G)Sportsaften er med på Amager, når RIK kæmper for at komme på førstepladsen i Københavnsserien i fodbold. Det sker, hvis de røde fra Rønne besejrer Fremad Amager - og topholdet Husum samtidig ikke vinder over B1903 i Gentofte. Desuden reportage fra NB Bornholm-Hvidovre i Nexø - og så følger vi Tejn IFs udmarvende adventure-konkurrence DIRT i klipperne ved Vang.
  • 18:55Næste uges tv (G)
  • 19:00Årstidens Spisekammer - salater med bær (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 19:3019.30Nyheder og Kulturuge
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45EKKO special - Bornholm planter træer
  • 20:30Mellem os Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Mad med Mads og DavidMads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aalborg, Kerteminde, Nykøbing Mors, Stevns, Rønne og Ribe.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)Sidste år på gymnasiet er også sidste chance for at få fasttømret de venskaber, der potentielt kan fortsætte for altid. Derfor har Jonas, Asgar og Jonathan lavet et ritual, som netop er for resten af livet.
  • 22:20EKKO special - Bornholm planter træer (G)
  • 23:05Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 23:30Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
  • 00:55Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 01:25Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 01:55Bornholm knokler - Rovfugleshow (G)Rovfugleshowet er en af de større attraktioner på Bornholm, men der foregår faktisk rigtigt meget bag facaden. I dette afsnit af Bornholm Knokler er vi med bag kulissen, hvor der bl.a. skal laves mad til rovfuglene og trænes med en lettere rebelsk ung ugle.
  • 02:35Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Maribo, Odense, Nykøbing Mors, Hobro og Dannevirke.
  • 03:50Vild Med Dyr - Marabou stork (G)I Vild Med Dyr handler det om, hvordan en fugl med et vingefang på tre meter kan foldes og tages under armen, så den kan blive vaccineret.
  • 04:20Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
  • 04:30Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Fem store stjerner til Det Røde Pakhus

- I Rønne serverer de et sjældent vellykket måltid. Sådan lyder de indledende ord fra Berlingske Tidendes madanmelder.
Søren Frank er en respekteret madanmelder, som drysser stjerner ud efter besøg på diverse restauranter landet over. Nu har han været tilbage på Bornholm, som han kender ganske glimrende:

- I 1990-1991 tilbragte jeg mit første år som nyuddannet journalist på Bornholm. Et år som gastronomisk set står som det kedeligste hidtil i mit liv. Uden sammenligning. I Aakirkeby, hvor jeg boede, fordi min arbejdsplads, TV 2, lå her, var der hverken slagter eller fiskehandler. Ville man have lam eller fisk, måtte man en tur til Rønne. Det eneste, som jeg kunne finde i Aakirkeby, var svinekød, som var så vandpumpet, at det var regnbuefarvet i skærefladen. Tilstanden på restaurantfronten var tilsvarende. Der var intet at skrive hjem om.

Således Sørens Franks oplevelse af Bornholm dengang. I dag er situationen helt anderledes, skriver han og tilføjer, at vendepunktet indtraf, da Kadeau, som i dag har en Michelin-stjerne, åbnede i 2007.

- Nu har den gode gastronomi efterhånden bredt sig til at alle hjørner af øen. En af nøglefigurerne bag denne udvikling er den stolte bornholmske søn Daniel Kruse, som med en baggrund på Formel B og Søllerød Kro vandt DM for kokke (Årets Kok) og senere også madanmeldernes pris Årets Ret. Herefter vendte Kruse tilbage til klippeøen som køkkenchef på Stammershalle Badehotel nord for Gudhjem, som han siden forlod igen for sammen med Troels Madsen at få foden under eget bord, først på Molen i Nexø og siden også Christianshøjkroen midt på øen. Seneste skud på stammen i det lille restaurantimperium er Det Røde Pakhus i Rønne.

Til bords i Det Røde Pakhus i Rønne har Søren Frank nu smagt på varerne og han er meget begejstret for en fireretters- og vinmenu til ialt 950 kr.

- Et fuldt tilfredsstillende, perfekt sæsonbetonet måltid på et niveau, som vi takserer til fem stjerner.

Aktuelle programmer på Play