Næste udsendelse: 18:55 Næste uges tv (G)

TV i dag

  • 18:05Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 18:30Sportsaften (G)Sportsaften er med på Amager, når RIK kæmper for at komme på førstepladsen i Københavnsserien i fodbold. Det sker, hvis de røde fra Rønne besejrer Fremad Amager - og topholdet Husum samtidig ikke vinder over B1903 i Gentofte. Desuden reportage fra NB Bornholm-Hvidovre i Nexø - og så følger vi Tejn IFs udmarvende adventure-konkurrence DIRT i klipperne ved Vang.
  • 18:55Næste uges tv (G)
  • 19:00Årstidens Spisekammer - salater med bær (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 19:3019.30Nyheder og Kulturuge
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45EKKO special - Bornholm planter træer
  • 20:30Mellem os Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Mad med Mads og DavidMads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aalborg, Kerteminde, Nykøbing Mors, Stevns, Rønne og Ribe.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)Sidste år på gymnasiet er også sidste chance for at få fasttømret de venskaber, der potentielt kan fortsætte for altid. Derfor har Jonas, Asgar og Jonathan lavet et ritual, som netop er for resten af livet.
  • 22:20EKKO special - Bornholm planter træer (G)
  • 23:05Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 23:30Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
  • 00:55Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
  • 01:25Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
  • 01:55Bornholm knokler - Rovfugleshow (G)Rovfugleshowet er en af de større attraktioner på Bornholm, men der foregår faktisk rigtigt meget bag facaden. I dette afsnit af Bornholm Knokler er vi med bag kulissen, hvor der bl.a. skal laves mad til rovfuglene og trænes med en lettere rebelsk ung ugle.
  • 02:35Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Maribo, Odense, Nykøbing Mors, Hobro og Dannevirke.
  • 03:50Vild Med Dyr - Marabou stork (G)I Vild Med Dyr handler det om, hvordan en fugl med et vingefang på tre meter kan foldes og tages under armen, så den kan blive vaccineret.
  • 04:20Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
  • 04:30Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Sol over Gudhjem: Dobbelt op på dessert

Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro leverer endnu engang Sol over Gudhjems bedste dessert - han vandt nemlig også dessertkonkurrencen i 2018.
Sommer-honningsyp, jordbær med fløde og grøn the med mælk og honning. Det er de tre elementer, der udgør Brian Mark Hansens vinder-dessert ved dessertkonkurrencen under dette års Sol over Gudhjem.

Brian Mark Hansen, som kommer fra Søllerød Kro, dystede i konkurrencen mod Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus og Michael Munk fra MeMu.

De tre kokke skulle lave en dessert med følgende ingredienser, som de kendte på forhånd: kærnemælk fra Arla Unika, chokolade fra Cacao Barry, te fra NuTe, Sol over Gudhjem snaps fra Copenhagen Distillery og sukker fra Nordic Sugar.

Brian Mark Hansens sommer-honningsyp består honning fra Østermarie, snaps, Ginger Triple Lemon the, citron-perler samt vilde bornholmske blomster og skud.

Jordbær med fløde består af to år gamle jordbær i honning og æblemost, karamelliseret fløde med kamille, kærnemælk samt figenblade som knasende kage.

Grøn the med mælk og honning består af en skovmærkesorbet lavet på kærnemælk og chokoladen 34% Zephyr, the-ganasche med kærnemælk, 34% Zephyr chokolade & Øland the fra NuTe, mandelmælk som mousse sprayet med grøn the, skovmærke krystalliseret 35% Zephyr Caramel, våde kys, Raspberry & Thyme the fra NuTe samt gelé på skovmærker og bornholmske skovurter.

Aktuelle programmer på Play