Næste udsendelse: 01:35 Mellem os fra tirsdag (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 06:55Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 07:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 08:55Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 09:25Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 09:55Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 10:20Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 11:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 12:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 12:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Ringkøbing, Sæby, Holbæk, Kerteminde, Rønne, Hobro og Ribe.
  • 13:00Silles hus - Julehygge og kalendergaver (G)Der julehygges i haven. Nanna har indtaget blomsterværkstedet, hvor hun laver både kalenderlysdekoration og adventskrans. Jens tryller æbleskiver og kvædemamelade på bålet, og på terrassen giver Allan Bidault ideer til kalendergaver til de mindste.
  • 13:30Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
  • 14:00Drømmejobbet - Teknisk isolatør (G)Teknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
  • 14:25Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 14:58Vejret i aften
  • 15:00Nyhedskavalkade
  • 16:30Stafetten - Princie Falk Lindahl (G)Princie Falk Lindahl er født og opvokset i Helsingør. Hun blev vild med Bornholm på en cykelferie, og hun bor nu syd for Almindingen på et landsted med mand og barn. Princie Falk Lindahl er deltids folkeskolelærer og arbejder på at blive selvforsynende med mad.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 17:50Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 18:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 19:00Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Nyhedskavalkade (G)
  • 21:15Vejret i morgen (G)
  • 21:20Næste uges tv
  • 21:25Sportsaften Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
  • 21:40Mellem os - ugens udvalgte
  • 22:1019.30Nyheder (G)
  • 22:25Vejret i morgen (G)
  • 22:25Nyhedskavalkade (G)
  • 23:55Sportsaften (G)Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
  • 00:1019.30Nyheder (G)
  • 00:25Næste uges tv (G)
  • 00:30Sportsaften (G)Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
  • 00:45Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 01:10Mellem os fra mandag (G)Mellem Os handler om at hjælpe . Både om hvordan Børnenes julehjælp-Bornholm og Frelsens Hær organiserer et stigende behov for julehjælp, men også hvordan organisationen TUBA hjælper børn af stof-og alholmisbrugere med rådgivning og terapi.
  • 01:35Mellem os fra tirsdag (G)Vi har to forfattere i studiet: Alena Wils og Mille Riis Sommer.
  • 02:05Mellem os fra onsdag (G)Hvad sker der når livet måske uventet og smertefyldt går ind i sin sidste fase? Sygeplejerske Jessica Meinertz arbejder til dagligt med mennesker der ved de snart skal dø, og hjælper både patienter og pårørende med at håndtere den sidste tid. Se med i Mellem Os.
  • 02:30Bornholm knokler - Slamsugeroperatør (G)Når man kører med en slamsuger, så arbejder man blandt andet med lort, men det betyder på ingen måde, at det er et lorte arbejde. Vi fik lov til at komme med Fugato ud og prøve, hvad man laver som slamsugeroperatør.
  • 03:00Bornholm knokler - Sæbemageren (G)Sæbemageri er et gammelt erhverv og her på Bornholm koges der blandt andet sæbe i Østerlars. Vi har fået lov til at komme med indenfor til sæbegryden og giver os i kast med blandt andet en pebermyntesæbe.
  • 03:30Fra lade til landevej - En bil bliver til bil (9:12) (G)Mange af de små detaljer er ordnet på den istandsatte Ford Taunus, men skelettet har stået lidt bart. Det rådes der bod på i dette afsnit, hvor bl.a. kølerhjelmen skal på plads. Man skulle tro, at sådan en bare passede. Tro om igen.
  • 04:00Vild Med Dyr - Næsehornsmøde (G)Ree Parks tre sorte næsehorn har indtil nu gået i hvert sit indelukke men drømmen er at få en lille næsehornsbaby men før det kan ske, skal de store dyr kunne gå sammen på den store savanne. I dag skal Anna Louise lukke hunnen Bashira og hannen Tabo sammen
  • 04:30Nationalpark Thy (34:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Odinn Heppni Magnusson (G)Odinn Magnusson er fra Island, men har nu boet på Bornholm fra 2005. Han interesserer sig en hel del for genbrug og arbejder på en slags ideologi på området. Den inkluderer blandet andet undervisning af børn i skolerne omkring genbrug.

Her er mandagens program på Kulinarisk Ø

I går startede madfestivalen Kulinarisk Ø, og i denne artikel kan du læse, hvad madfestivalen har at byde på i løbet af mandagen.
Jordbær med fløde
Østermarievej 4E · 3740 Svaneke
Kl. 9.00 - 15.00 · Kom og pluk selv vores dejlige
jordbær og nyd dem i plantagen med fløde/
mælk. Tlf. 20462795 / www.plantagenbornholm.dk
/ Facebook: plantagen
Ingen tilmelding. Du plukker selv dine jordbær
og betaler kr. 50,- pr. kg.
Plantagen

Smag Christiansø
– Guidet øl-tur og frokost med øl
Christiansø · Mød ved Christiansøfarten
Ejnar Mikkelsensvej 25 · 3760 Gudhjem
Kl. 10.00 - 17.10 · Frokost med øl fra mikrobryggeriet
Chrøøl og guidet tur på Christiansø med flere
smagsprøver på øllen, øl-sirup mm.
Tilmelding og billetter på www.christiansoefarten.
dk Pris 550 kr. (incl. færgebillet, frokost, guidet tur,
billet til de 2 tårne, dobbelt tid på Christiansø)
Chrøøl, Christiansøfarten og Gæstgiveriet på
Christiansø

Bean to bar chokolade
Søndre Bæk 10 · 3790 Hasle
Kl. 11.00 og 15.00 · Følg kakaobønnen fra jord til
bord. Hør, lugt, smag og følg chokoladeproduktionen.
Max. 5 personer. www.rainforeschocolate.dk
Tilmelding dagen før på 31774406.
Betaling på mobilepay 51743897
Pris: 50 kr. incl chokolade med hjem.
Pure Rainforest Chocolate

Havfrisk fisk på hele øen
R32 Ninni · Hasle Havn kl 11-12.00
Kl. 11.00 - 12.00 · Bo Johansen fisker fra sin kutter
R32Ninni og sælger fisk fra kajen i Hasle og fra sin
fiskebil. Mød Bo på kutteren og på hele øen. Hold
øje med vejret og følg Bo på www.havfriskfisk.dk
og facebook R32Ninni Tlf.: 6136 0921
R32 Ninni Havfrisk fisk

Rundvisning og ølsmagning på Svaneke Bryghus
Svanevang 10 · 3740 Svaneke
Kl. 16.00 · Oplev bryggeriet, vores metoder og
vores helt nye øl-serie – og få en goodiebag med
hjem. Rundvisningen foregår på dansk.
www.facebook.com/svanekebryghus
150 kr. pr/voksen Tilmeldingsfrist fredag d. 21. juni.
Billetter købes via www.gaarden.nu/kalender
Svaneke Bryghus

Madfestival på Hotel Balka Strand
Boulevarden 9 · 3730 Nexø
Kl. 18.30 · Et udvalg af Bornholmske råvarer
sammensættes i en 3- retters menu med italiensk
inspiration.
Sidste frist for tilmelding 23. juni 2019 på tlf.
56494949 eller booking@hotelbalkastrand.dk
350,00 pr. person
Hotel Balka Strand

Økologisk Midsommeraften på Kirkebogård i Rutsker
Kirkevej 16 · 3790 Hasle
Kl. 19.00 · Aftentur i marken med smagsprøver;
Asparges, jordbær og nyslynget honning.
Bål i engen og nattergalesang i mosen.
Tilmeldingsfrist lørdag d.22 juni til mikaelbenzon@yahoo.dk
eller a.benzon2@gmail.com.
Opgiv navn, tlf.nr. og mailadr. og antal voksne og
børn. Entré: 100 kr. Børn u/12 år: 50 kr.
Der kan tilkøbes kage, drikkelse m.m.
Hvis dårligt vejr og risiko for aflysning:
Ring til arrangøren på 51203071/27114947
Kirkebogård

Foruden ovenstående byder mandagens program også på åbent hus hos Bialite Gris, Norresan tur/retur, græsæg og mikrogrønt, Så til SØS (Sild - Øl - Snaps), en verden af most, Strabos rabarber, grav dine egne nye kartofler op, oplev Krogsholm Frugt, sæt smag på årets is, gin Masterclass, vi trækker torsk i land, WagyuBornholm – naturpleje og kvalitetskød samt kaffesmagning med bornholmske overraskelser.

Du kan finde hele programmet på www.bornholm.info/madfestival

Aktuelle programmer på Play