Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Grosbøll om budget-udskydelse: Lidt ærgerligt

Kommunalbestyrelsen har fået tre uger ekstra til at færdiggøre budgettet for 2020. Ærgerligt, lyder det fra borgmesteren.
Kommunalbestyrelsen har fået tre uger ekstra til at færdiggøre budgettet for 2020. Men det hjælper ikke ligefrem planlægningen:

- Det er ikke nogen hjælp, at vi får forlænget vores frist. Man kan sige, at normalt ville vi have vores indtægtsside nu og den kommer først midt i september, fortæller borgmester Winni Grosbøll og uddyber:

- Det er da klart, at på nuværende tidspunkt plejer vi at have et ret godt overblik over, hvor vi skal hen med budgettet. Det ved vi ikke nu, så det er da lidt ærgerligt, men det er nu engang vilkårene, og så må vi få det til at virke, pointerer hun.

Derfor tyder det på, at det planlagte budget-seminar må flyttes en måneds tid.

- Det er lidt ærgerligt, fordi at alle datoer er varslet, men det er der ikke noget at gøre ved, sådan er virkeligheden og det må vi få til at virke.

Det betyder også, at den store forsinkelse skal indhentes.

- Vi har lige lidt arbejde nu med at få tingene til at gå op i en højere enhed og stadig lave en proces, så folk føler, at de er blevet inddraget - det er lidt udfordrende, siger Winni Grosbøll.

Samtidig afventer borgmesteren stadig svar fra indenrigsministeren på, hvordan kommunen står i forhold til spørgsmålet om udligning.

- Jeg regner stærkt med, at jeg snart bliver indkaldt til møde med den nye minister, fortæller Winni Grosbøll.

Hun forventer dog, at den nye regering er lydhør.

- Det går jeg da stærkt ud fra. Alle anerkender jo at udlignings-systemet er brudt sammen, afslutter hun.

Oprindeligt skulle kommunerne vedtage budget 15. oktober - i år bliver det så den 5. november.

Aktuelle programmer på Play