Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Dansere langvejs fra på jagt efter nye bevægelser

45 dansere fra det meste af verden er i disse dage samlet til dansefestivalen TOCIF. Danserne skal fordybe sig i danseformen Kontakt Improvisation.
Russisk-amerikanske Dasha Lavrennikov underviser til formiddagens session til dansefestivalen TransOceanic Contact Improvisation Festival - også kaldet TOCIF.

- Vi finder ukendte muligheder for bevægelse. Nye stier af bevægelse. Nye måder at overraske os selv og hinanden, siger Dasha Lavrennikov.

45 dansere er samlet på Bornholm for at fordybe sig i danseformen Kontakt Improvisation, der er en dansestilart med rødder tilbage til 1970'erne.

Danserne kommer fra mange forskellige lande. De er rejst til Bornholm for at lære nyt.

- Det er en meget anderledes oplevelse. Jeg har aldrig været denne type kosmopolitisk festival. Jeg har kun været til små festivaler i Brasilien. Så det er virkelig anderledes med højt niveau af dans og undervisning, siger brasilianske Pedro G. Mariano.

Kontakt Improvisation er en legende danseform uden fast koreografi. Istedet undersøger danserne kroppens bevægemuligheder og improviserer med hinanden.

- Selv om det er improviseret, så skaber improvisationens struktur en komposition. Og kompositionen bliver en slags koreografi, siger Dasha Lavrennikov.

Ugen består af en række workshops med internationale undervisere. Men i aften klokken 20.00 åbnes dørene for alle, som har lyst til at se danserne optræde live. Det foregår på Kunst og Kultur Center Bækkelund, Bolbyvej 7, 3782 Klemensker.

- Her håber vi, at folk vil komme og få et indblik i, hvad der sker den her uge, siger Manon Siv Duquesnay, der er medarrangør til festivalen.

Hvis du ikke når showet i aften, kan du i morgen fra klokken 15.00 selv prøve kræfter med dansen. Begge dele er gratis at deltage i.

Aktuelle programmer på Play