Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Team Rynkeby har overstået den længste etape

De bornholmske Rynkeby-ryttere kørte fredag mere end 200 kilometer, da sidste etape før lørdagens indtog til Paris blev kørt.
I dagbogen fra Team Rynkeby Bornholm glæder man sig over, at turens længste etape er i hus.

Fra dagbogen:
Fredag er dagen inden dagen. Det er den sidste lange etape, inden vi lørdag kører ind til Paris og mødes med de øvrige 53 Team Rynkeby hold fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne og Tyskland.

Men inden Paris kan blive indtaget af en flot gule bornholmere, bød fredag dog på turens længste etape med mere end 200 kilometer. Vejrudsigten gav forventninger om en meget varm dag gennem de franske landområder fra Charleville-Mezieres til provinsbyen Saint-Witz lige nord for Charles de Gaulle lufthavnen uden for Paris. Turen gik gennem flere små franske landsbyer, og en stor del af ruten gav frit udsyn til marker og skov.

Som forventet blev dagen meget varm med op til 32 grader, og de store vidder i det franske landskab gav ikke meget skygge til det gule cykelfelt. Den sidste fjerdedel af etapen var hård for mange – men alle kæmpede det bedste, de havde lært og kom til hotellet på fornem vis. Der var tårer på flere kinder og et lettelsens suk fra mange, da den lange etape var overstået. Vi er mere end klar til at køre det sidste stykke ind mod Paris, hvor rigtig mange pårørende venter på at tage imod.

Inden fredag bliver til lørdag, og vi kan cykle ind i Paris, vil vi dog unde os selv en hyggelig aften. For mange gik den forbi McDonald’s, da vi erfarede, at den franske restaurant ved hotellet ikke kunne stille vores sult. Aftenen er lun, og ved lastbilens bagsmæk kan vi nu fejre, at en lang og varm etape er godt i hus, og vi kan skimte Eiffeltårnet i den lange kikkert.

Vi ses i Paris!

Aktuelle programmer på Play