Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Bornholmslinjen: Små problemer bliver store

Den sidste uge har været en udfordring for Bornholmslinjen. Tekniske problemer har skabt forsinkelser, aflysninger og sure passagerer.
Materiel og mandskab er presset til det yderste i øjeblikket, lyder det fra Bornholmslinjen.

- De her små problemer, som har plaget os i den her uge, de kommer til at se store ud, fordi der er så mange mennesker, der gerne vil med, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef hos Bornholmslinjen.

Den seneste uge har budt på talrige aflysninger og forsinkelser. Der har været tekniske problemer med både Express 1 og Max. Førstnævnte fik problemer med bovpropellen, mens et hydrauliksystem skal udbedres på Max.

- Det er selvfølgelig ikke belejligt, når det holder op med at fungere i den periode, hvor allerflest mennesker gerne vil til og fra Bornholm, siger Jesper Maack.

- Vi bliver ikke helt tilfredse, før vi får alle mennesker med, siger Jesper Maack.

Men det er vel et godt stykke fra at være godt nok?

- Det vil jeg lade andre om at bedømme. Jeg er i hvert fald glad for at kigge mig omkring i virksomheden og organisationen og se, at alle arbejder stenhårdt og målrettet på at få de her færgeruter til at yde det maksimale, siger Jesper Maack.

Oversigt over problemer den sidste uge

Mandag (1. juli): Tre biler bliver efterladt i Ystad. Der opstår et pladsproblem, fordi der er cykelanhængere på mange af bilerne.

Tirsdag/onsdag (2. og 3. juli): Ingen problemer.

Torsdag (4. juli): Tekniske problemer med bovpropel på Express1 skaber forsinkelser. Om eftermiddagen indsættes Povl Anker. Desuden er Bornholmslinjens telefonsystem gået ned. På grund af bølger medtages der ikke levende dyr.

Fredag (5. juli): Motorcykel-klub kritiserer, at 10 medlemmer får om-booket deres billetter til nye afgange. Billetter er for manges vedkommende bestilt tilbage i 2018.

Lørdag (6. juli): Både Express 1 og Max sejler med forsinkelser. Desuden er køge-færgen en time forsinket. Dermed bliver den efterfølgende tur til Sassnitz også forsinket i sin afgang.

Søndag (7. juli): Express 1 sejler med forsinkelser på omkring 50 minutter.

Mandag (8. juli): Max havarerer. Det betyder forsinkelser resten af dagen og Bornholmslinjens telefonsystem er nede igen. Hurtigfærgen skal have repareret hydrauliksystemet natten til tirsdag.

Bornholmslinjen håber nu, at dønningerne fra sidste uges færgetrafik lægger sig.

- Vi ved i hvert fald, at den næste uge vil der også være totalt fyldte færger i begge retninger, så vi krydser fingre for, at alt materiel holder og at folk får en god oplevelse, siger Jesper Maack.

Aktuelle programmer på Play