Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Dømt voldtægtsmand vil frifindes

Den 25-årige mand, der i forrige uge blev idømt syv års fængsel for drabsforsøg og voldtægt, vil frifindes.
Mandag kom det frem, at den 25-årige mand, der i forrige uge blev idømt syv års fængsel og udvisningv for at have begået voldtægt og forsøge at kvæle en 18-årig pige fra Rønne, har anket dommen.

Den 25-åriges forsvarer oplyser i dag til TV 2/Bornholm at anken ikke blot går på strafnedsættelse, men også på frifindelse.

Med anken risikerer den 25-årige også at straffen bliver skærpet. Det er ikke usandsynligt idet anklagemyndigheden under retssagen krævede mindst ni års fængsel til manden.

Den 25-årige modtog i første omgang dommen på syv års fængsel og efterfølgende udvisning, men han har ombestemt sig, og har således nu anket.

Den 25-årige forklarede flere gange i retten, at han ikke havde gjort noget forkert, fordi det i hans hjemland var "normalt" at kvinder sagde nej, selv om de mente ja.

Det 18-årige offer forklarede i retten, hvordan den 25-årige havde tvunget sig ind i hendes bolig og først forsøgt at kysse hende og voldtage hende der. Da hun vristede sig løs, løb han efter hende og indhentede hende på Stenbanen nær ved bopælen. Herefter voldtog han hende og tog kvælertag på den 18-årige.

Billedet er taget på området Stenbanen i Rønne, som politiet afspærrede den 30. marts. Voldtægten den 25-årige er dømt for at have begået, foregik mellem 4:30 og 5:00 om morgenen. Den 18-årige pige lå og sov, da den 25-årige opsøgte hende.

Aktuelle programmer på Play