Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Gæs og skarver ændrer på Hundsemyre

Hundsemyre ved Snogebæk, den fredede mose tæt på Søndre Landevej, er under langsom forandring. Afføring fra mange gæs og skarver påvirker fisk og planter.
En af Miljøstyrelsens opgaver er at holde øje med vandkvaliteten i landets moser. Det sker bl.a. som del af Novana, Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur, og i den anledning var Steen Krogsbøll fra Miljøstyrelsen i dag på besøg i Hundsemyre på Sydbornholm. I sin el-drevne gummibåd sejlede han rundt i den gamle mose for at tage vandprøver og undersøge planteliv på søbunden.

- Og der fandt jeg ingenting. Jeg har været hele søen igennem og det er alligevel en stor sø. Jeg har været på 72 punkter, og der er ikke andet end pludder på bunden, fortæller Steen Krogsbøll, Miljøstyrelsen Storstrøm ( Bornholm).

For tre år siden undersøgte Steen Krogsbøll den gamle mose for fisk. Dengang var der heller ikke meget at komme efter. Han fandt ganske få ål, men ellers ikke andet. Og det mener han, at der er en ganske simpel forklaring på:

- Jeg tror nok, at det er den dårligste sø, vi har på Bornholm. Den er meget plumret. Og mit gæt er, at det er fuglene, som fouragerer ude på havet og så tager herind, hvor de kan hygge sig i fred og ro, og så afleverer de selvfølgelig også noget, når de har spist noget. Så de gøder simpelthen søen. Det vil jeg tro det er.

Hundsemyre er et naturområde nær Snogebæk, hvor der tidligere blev gravet tørv. I 1977 blev 92 hektar af området fredet for at bevare områdets rekreative, landskabsmæssige og videnskabelige karakter, fremgår det af Danmarks Naturfredningsforenings side, fredninger.dk.
Den gamle mose er privatejet af en gruppe forskellige ejere, mange arvinger til familier, der i tørvegravningens tid fik en andel i området.
Bornholms Regionskommune holder øje med om fredningen på området overholdes. Blandt andet den særlige regel om, at området er lukket for besøgende fra 15.marts til 15.juli for at tage hensyn til ynglefugle.

Aktuelle programmer på Play