Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Bornholmslinjen: - Godt vi ligger lavt allerede nu

Bornholmslinjens priser ligger lige nu 27 kroner under det gennemsnit, rederiet er forpligtet til at ramme jf. kontrakten med staten. Bornholmerne behøver dog ikke frygte, at priserne af den grund bliver skruet mærkbart i vejret resten af året, lyder det.
Bornholmslinjen har i løbet af årets første seks måneder ramt en samlet gennemsnitspris på 310 kroner, og det er altså noget mindre end den gennemsnitspris på 337 kroner, som rederiet er forpligtet til at ramme i 2019 ifølge kontrakten med ministeriet.

Ifølge Jesper Maack behøver bornholmerne dog ikke at frygte, at det faktum, at rederiet lige nu ligger 27 kroner under den gennemsnitspris, det har forpligtet sig til at ramme, kommer til at betyde væsentligt dyrere billetter senere på året.

Gennemsnitsprisen skal nemlig nok udligne sig i løbet af den forestående højsæson, lyder det.

- For vi forventer, at de tal, vi ser hver eneste måned, der viser, at op mod 30 procent flere vil til Bornholm, holder ved, siger Jesper Maack med henvisning til, at der med det øgede pres i sæsonens billetmæssigt dyre måneder vil skulle sælges et tilsvarende antal billige billetter, når højsæsonen igen aftager. Han tilføjer:

- Derfor er det også klart en god ting for os, at vi ligger lavt allerede nu. Og det betyder også, at der, når vi når efteråret, forsat vil være rigtig mange billige billetter for, at vi kan få matematikken til at gå op.

Og så er spørgsmålet så, hvor rederiet forventer, at gennemsnitsprisen kommer til at ligge, når hele året kan gøres op?

- Helt præcis hvor, tør jeg ikke skyde på, men den kommer i hvert fald ikke over 337 kroner, for kommer vi over den, kommer vi i problemer, og det ønsker vi ikke, siger Jesper Maack.

Aktuelle programmer på Play