Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Byvandring byder på bæredygtighed og debat

Bornholms Miljø- og Energiforening inviterer fredag til byvandring, hvor der er fokus på bæredygtighed og energieffektivisering overfor bevaring og byplan.
Skal man skifte sit vindue ud, eller skal man renovere det?

Det kan måske blive et relevant spørgsmål på en byvandring i Svaneke fredag eftermiddag. Her inviterer Bornholms Miljø- og Energiforening til en gratis byvandring klokken 16, hvor man ønsker at sætte bæredygtighed og energieffektivisering overfor bevaring og byplan til debat.

Det er Karsten Kofoed og energirådgiver Mads Kissow, som leder byvandringen, der begynder på parkeringspladsen foran kulturhuset Frem.

Det er blandt andet temaer som udskiftning kontra renovering, maling kontra kalkning og energiforbruget i det private hjem, som er på plakaten.

- Det byggede miljø på Bornholm gennemgår i disse år store forandringer i bæredygtighedens, energieffektiviseringens og moderniseringens navn. De danske bygningsreglementer stiller stadigt skrappere krav til energiforbrug og indeklima. Krav, der har medført stadigt mere fokus på mere højteknologiske løsninger og store isoleringstykkelser, udtaler Mads Kissow, Bornholms Miljø- og Energiforening.

- Med byvandringen søger vi at puste liv i diskussionen om, hvor vi skal hen med vores bymiljøer, og hvordan vi balancerer mellem moderne krav til energiforbrug og indeklima og det klassiske arkitektur og håndværks simplicitet og bæredygtighed, fortæller Mads Kissow.

Arrangementet er en del af projekt Grøn Ordning og Bright Green Island, og byvandringen slutter med kaffe ved kulturhuset Frem.

Aktuelle programmer på Play